Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Maailmanhistorian keskeisimmät ajatukset hyvästä ja pahasta yksissä kansissa

niin & näin

Maailmanhistorian keskeisimmät ajatukset hyvästä ja pahasta yksissä kansissa

Tiedote.
Julkaistu: 29.08.2016 klo 08:15
Julkaisija: niin & näin

TIEDOTE julkaistavaksi 29.8.2016

 

niin & näin -kirjat

 

Kenan Malikin Moraalin suuntaa etsimässä on kattava eettisen ajattelun historia. Länsimaisen filosofian historian lisäksi huomioon otetaan maailmanuskonnot ja luonnontieteen löytöjen vaikutus eettiseen ajatteluun. Ymmärtävästä tarkastelutavasta huolimatta myös eri katsomusten ongelmat nostetaan avoimesti esiin.

Malik korostaa erityisesti eettisten tuumailujen sidonnaisuutta oman aikansa kulttuuriseen ja yhteiskunnalliseen ilmastoon. Moraalipohdinnat eivät kehkeydy tyhjiössä, vaan jopa järjen, Jumalan tai vapauden kaltaisille moraalin ankkureille on tämänpuoleiset, historialliset syynsä. Neurobiologin koulutuksen saanut Malik tutkistelee aihettaan yhtä aikaa kulttuurihistorioitsijan oppineisuudella ja luonnontieteilijän järjestelmällisyydellä, ja laajaa teosta onkin verrattu Bertrand Russellin Länsimaisen filosofian historiaan.

Kenan Malik (s. 1960) on intialaissyntyinen britti, joka on viime vuosina kirjoittanut erityisesti monikulttuurisuudesta ja rodusta. Filosofina hän katsoo edustavansa valistuksen ihanteita. Suomeksi häneltä on aiemmin julkaistu kirja Monikulttuurisuus (niin & näin, 2016).

niin & näin (netn.fi) on vuodesta 1994 ilmestynyt laajan yleisön tiede- ja kulttuurilehti, jota julkaisee Eurooppalaisen filosofian seura ry. Yhdistys julkaisee myös niin & näin -kirjasarjaa ja pitää yllä filosofian verkkoportaalia Filosofia.fi.

 

Kenan Malik

Moraalin suuntaa etsimässä. Etiikan maailmanhistoria

(The Quest for a Moral Compass. A Global History of Ethics, 2014)

Suom. Tapani Kilpeläinen

480 sivua

ISBN 978-952-7189-06-1

Sähkökirjan ISBN 978-952-7189-07-8

Hinta 45 €, niin & näin -lehden kestotilaajille –20%

Sähkökirjan hinta 35 € (ellibs.fi)

netn.fi/moraalin-suuntaa-etsimassa

Arvostelukappaleet: yhteyspäällikkö Jukka Kangasniemi (jukka.m.kangasniemi@gmail.com)

niin & näin on vuodesta 1994 ilmestynyt laajan yleisön tiede- ja kulttuurilehti, jota julkaisee Eurooppalaisen filosofian seura ry. Yhdistys julkaisee myös niin & näin -kirjasarjaa ja pitää yllä filosofian verkkoportaalia Filosofia.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs