Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » MAAILMAN KIRJAT 2016 – monikulttuurisuutta, kestävää taloutta ja ympäristökysymyksiä

Into Kustannus

MAAILMAN KIRJAT 2016 – monikulttuurisuutta, kestävää taloutta ja ympäristökysymyksiä

Tiedote.
Julkaistu: 12.05.2016 klo 14:20
Julkaisija: Into Kustannus

Maailman kirjat 2016 järjestetään Helsingin Rautatientorilla Maailma kylässä -festivaalin yhteydessä 28.–29.5.2016. Kirjateltan kahden päivän non-stop-ohjelmassa on kirjailijahaastatteluja, keskusteluja, paneeleja sekä kustantajien ja kirjakauppojen kirjamyyntiä. Monikulttuurisen tapahtuman teemoja ovat tänä vuonna muun muassa oikeudenmukaisuus, kestävä talous ja ympäristö. Maantieteellinen painotus on Aasiassa ja pohjoismaissa.

Suomalaisissa kouluissa opetetaan lapsille, että on olemassa ”länsi” ja “länsimainen kulttuuri”, johon ”me” kuulumme ja joka on vapaa, demokraattinen ja itsekriittinen. Päivittäin uutiset ja poliitikot puhuvat ”länsimaista”. Lauantaina 28.5. klo 13.45 kirjateltassa suomalais-algerialainen kirjailija Karim Maïche pohtii haastattelussa perustuuko puhe lännestä todelliseen historiaan, vai luodaanko kulttuuristen tarinoiden kautta mieliimme myyttejä siitä, minkälaisia olemme suhteessa muihin? Maïche on kirjoittanut kirjan Mitäs me länsimaalaiset? (Into 2015) Häntä haastattelee vapaa toimittaja Maryan Abdulkarim.

Keväällä suuren yleisön tietoisuuteen vuodettiin Panama-paperit, jotka paljastivat useiden yritysten harjoittaman veronkierron ja vero-optimoinnin. Lauantaina 28.5. klo 14.15 Häiriköt-päämajan keskustelussa kysytään, voiko yritystoiminnasta, vero-optimoinnista ja moraalista puhua samassa lauseessa. Maailman kirjoissa verotuksen politiikkaa pohtivat globaalin talousvallan asiantuntija, Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen, sekä luovaa vastarintaa edustava Attac-järjestö. Puhetta johtaa Voima-lehden toimittaja Jari Tamminen.

Talous, sen toimintaperiaatteet ja niiden kyseenalaistaminen ovat esillä sekä lauantaina että sunnuntaina kirjateltassa. Kohtuutalouspaneelissa (la 28.5. klo 15.30) keskustellaan kuinka uusi talousajattelu tarjoaa ratkaisuja käsillä oleviin talous- ja ympäristökriiseihin ja kuinka ne saataisiin mukaan myös päätöksentekoon. Kohtuutaloudesta ovat keskustelemassa Talous kasvun jälkeen -kirjan (Gaudeamus 2016) kirjoittajat Tuuli Hirvilammi ja Kristoffer Wilen sekä Rajattomasti rahaa niukkuudessa -kirjan (Like 2016) kirjoittaja Paavo Järvensivu. Paneelia vetää tietokirjailija Ari Turunen. Talous ja moraali -keskustelussa (su 29.5. klo 13.00) puolestaan pohditaan muun muassa uudenlaisia talouskäytäntöjä sekä mahdollisuutta inhimilliseen yrityselämään, talousrikollisuuden merkitystä ja köyhien asemaa kapitalistisessa yhteiskunnassa. Festivaaleilla asiaan pureutuvat Talous ja moraali -kirjan (Gaudeamus 2016) toimittaneet Sari Kivistö, Sami Pihlström ja Mikko Tolonen. Keskustelua vetää Iida Simes.

Syötäväksi, mausteeksi tai rohdoksi kelpaavia kasveja tunnetaan Suomesta jopa satoja lajeja. Villivihannekset ovat oiva ravinnonlisä. Monilla luonnonyrteillä on myös rohtovaikutuksia. Kirjailija ja Helsingin yliopiston kasvitieteen professori Sinikka Piippo kertoo lauantaina klo 17.00 muun muassa mitä villivihannesten sisältämistä ainesosista tiedetään ja mitkä niiden tehovaikutukset terveyteemme ovat. Piippo on kirjoittanut aiheesta kirjan Villivihannekset. Terveyttä pihoilta, niityiltä ja metsistä. (Minerva Kustannus 2016). Häntä haastattelee Timo Kalevi Forss.

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 28.‒29. toukokuuta Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla lauantaina kello 11‒20 ja sunnuntaina kello 11‒18. Suomen suurimman kulttuuri- ja järjestötapahtuman pääjärjestäjä on kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa ry. Tapahtumaan on vapaa pääsy. 

Tapahtuman verkkosivu: www.maailmakylassa.fi

Koko kirjallisuusohjelma:

http://www.maailmakylassa.fi/ohjelma/kirjallisuusohjelma

http://www.maailmankirjat.fi

Lisätiedot:

Tuottaja Timo Kalevi Forss

timo.forss@intokustannus.fi

 Into julkaisee tieto- ja kaunokirjallisuutta sekä Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä.

intokustannus.fi | facebook.com/intokustannus | twitter.com/Into_Publishing | youtube.com/intokustannus | instagram.com/intokustannus 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs