Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Lastenvaunut rullaavat on kirja vauvan ensimmäisestä menopelistä

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lastenvaunut rullaavat on kirja vauvan ensimmäisestä menopelistä

Tiedote.
Julkaistu: 27.03.2014 klo 09:34
Julkaisija: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Ilman lastenvaunuja ei lapsiperheen arki rullaa. Miten helppoa onkaan peitellä perheen pienokainen päiväunille vaunuihin ja lähteä kauppaan tai kävelylenkille. Hanna Forssellin uutuuskirja Lastenvaunut rullaavat on nostalginen ja hauska kirja lastenvaunuista ja elämästä niiden ympärillä. Se tuo elävästi mieleen lapsuuteen ja vanhemmuuteen liittyvät muistot.

Runsaasti kuvitettu teos kertoo lastenhoidon ja elämäntyylin muutoksesta 1800-luvulta nykyaikaan, Silver Crossista Bugaboohon – unohtamatta Brion, Jovin ja Emmaljungan suosittuja vaunuja. Lastenvaunut olivat keksintö, joka vapautti naiset – ja myöhemmin myös isät – liikkumaan lastensa kanssa kodin ulkopuolella.

Vaunujen malli ja verhoilukuosit paljastavat sisällä nukkuvasta asukkaastaan usein sukupuolen ja vanhempien elämäntyylin, mutta ehkä enemmänkin: ovatko vaunut uusinta muotia, isoäidiltä perityt vai sporttinen kulkupeli? Autojen lailla lastenvaunut ovat aina olleet oman aikakautensa kuvajaisia. Niiden tekninen kehitys, muotoilu ja värit seuraavat tiukasti ajan ihanteita ja trendejä.

Lastenvaunut rullaavat on oiva apu myös retrovaunuista tietoa etsivälle, antiikinharrastajalle tai muuten vanhoja esineitä arvostavalle.

Kirjan kirjoittaja Hanna Forssell on kansatieteilijä ja työskentelee Suomen kansallismuseossa museolehtorina. Hän on aikaisemmin kirjoittanut teoksia teollisuusperinteestä ja museopedagogiikasta. Kolmen lapsen äitinä hänellä on runsaasti myös omakohtaista kokemusta arjesta lastenvaunujen kanssa.  

 

Hanna Forssell

Lastenvaunut rullaavat

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura 2014 – Kirjokansi 42

140 sivua, sidottu, sh. 35 €, ISBN 978-952-222-478-1

Painokelpoinen kansikuva

 

Arvostelukappaleet, tekijän yhteystiedot ja muut lisätiedot:

tiedottaja Minttu Nikkilä, minttu.nikkila(at)finlit.fi, 040 736 1313

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, SKS on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura ja kulttuurijärjestö: tutkimuslaitos, humanistisen tiede- ja tietokirjallisuuden kustantaja, suullisen ja kirjallisen kulttuurin arkisto ja tieteellinen erikoiskirjasto sekä kirjallisuuden viennin ja kääntämisen tukija. Seuraan kuuluu runsaat 3 000 jäsentä ja sen palveluksessa työskentelee tällä hetkellä lähes sata henkeä. www.finlit.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs