Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Lasten katekismus on syntynyt hiekkalaatikon laidalla

Lasten Keskus

Lasten katekismus on syntynyt hiekkalaatikon laidalla

Tiedote.
Julkaistu: 14.01.2014 klo 09:02
Julkaisija: Lasten Keskus

Vuoden isäksi 2013 valittu Antti Siukonen on hoitovapaallaan karistellut pölyt Martti Lutherin 500 vuotta vanhasta katekismuksesta. Tammikuun 14. julkaistava Lasten katekismus liittää elämän suuret kysymykset nykylapsen elämänmenoon lapselle ymmärrettävällä tavalla. Lasten katekismuksessa on arkielämän makua, tilaa lapsen omalle pohdinnalle, runsaasti huumoria ja silmäkulman pilkettä. Myös kuvien kielellä on tärkeä osa: Harri Heikkasen vauhdikas kuvitus on täynnä katsottavaa ja tutkittavaa.

Lasten katekismusta ei ole viilailtu kammioissa eikä konsiileissa vaan lasten leikkien äärellä, hiekkalaatikon laidalla ja kotisohvalla. Työ on keskeytynyt milloin mihinkin: siihen kun isän pitää tulla pyyhkimään, siihen kun kuopuksen päiväunet loppuvat tai siihen kun työn äärelle nukahtaneen kirjoittajan pää kopsahtaa näyttöruutuun”, kirjoittaa koti-isänä kirjaa viimeistellyt  Siukonen esipuheessa.

”Elämä on täynnä kysymyksiä. Mistä maailma on syntynyt? Mistä vauvat tulevat? Miksi on kuolemaa? Miksi ei voi saada kaikkea, mitä haluaa? Joihinkin kysymyksiin on vastauksia. Toisista kysymyksistä syntyy vain uusia kysymyksiä. Lasten kysymykset ovat aina hyviä. Niiden avulla voi oppia kaikenlaista tärkeää. Jumala on yhtä aikaa suuri kysymys ja suuri vastaus”, kirja alkaa.

Teoksen sarjakuvahahmot Saara ja Benkku ovat parhaat kaverukset. Heidän lempipaikkansa on kirkko, missä työskentelee Anna-suntio. Menoa, meininkiä ja hauskoja tilanteita ei puutu, kun kolmikko perehtyy uskon ja elämän suuriin ja pieniin kysymyksiin.

 

ANTTI SIUKONEN on kolmen lapsen isä, joka työskentelee kouluyhteistyön pappina Espoon seurakuntayhtymässä. Hän on mm. kirkolliskokousedustaja ja yksi Ihan sama eilen, tänään ja ikuisesti -rippikoulukirjasarjan tekijöistä. HARRI HEIKKANEN on turkulainen kuvittaja, graafikko ja myös kolmen lapsen isä.

Kannen kuva täältä:

Antti Siukonen ja Harri Heikkanen: Lasten katekismus. 50 s. ISBN 978-952-288-036-9; Kl L 25.3; Lasten Keskus 2013. Sid. Ovh. 25,00

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: Antti Siukonen, antti.siukonen@gmail.com, 040 537 7989 tai Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy / viestintä Marja-Liisa Saraste, marja-liisa.saraste@lastenkeskus.fi, (09) 6877 4568.

Arvostelukappaleet: Minna Vatja, minna.vatja@lastenkeskus.fi

Liitetiedostot

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy on uusi kustantamo, joka nimensä mukaisesti yhdistää kaksi tuotemerkkiä.

Molemmilla tuotemerkeillä on perinteikäs historia ja vankka tunnettuus kustannusmaailmassa. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942, Lasten Keskus Oy vuodesta 1974. Yhteistä henkistä pääomaamme edustavat samat arvolähtökohdat ja eettisen ja hyvän elämän tavoitteet. Yhdistymisen kautta näiden luotettujen kustantajanimien asema kuluttaja- ja jälleenmyyntikentällä sekä seurakuntien piirissä vahvistuu entisestään.

Kirjapajan tuotannossa on monipuolisia tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin ja yhteiskunnan aloilta. Hyvin edustettuja ovat maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Lisäksi julkaisemme niin kotimaisia kuin käännettyjä lahjakirjoja. Nimikkeet kattavat tunnelmat ja tarpeet ilosta suruun, kannustuksesta lohdutukseen.

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. Se haluaa jatkossakin olla luotettava, innostava, ajankohtainen ja dynaaminen kustantamisen osaaja.

 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs