Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Kirjallinen mestariteos vihdoin suomeksi!

Bazar Kustannus Oy

Kirjallinen mestariteos vihdoin suomeksi!

Tiedote.
Julkaistu: 26.02.2015 klo 10:57
Julkaisija: Bazar Kustannus Oy

John Williamsin Stoner ilmestyi alun perin vuonna 1965 ja se arvioitiin kohtalaisen myönteisesti The New Yorker -lehdessä. Kirja kuitenkin unohdettiin pian, eikä siitä otettu uusia painoksia. Stoner sai toisen mahdollisuuden, kun se yhtäkkiä vuosien jälkeen löydettiin Euroopassa. Anna Gavalda ihastui kirjaan ja halusi kääntää sen ranskaksi. Vuonna 2006 romaanista otettiin uusi painos sekä Yhdysvalloissa että Iso-Britanniassa, ja tästä alkoi kirjan uusi tuleminen. Kriitikot kautta maailman ovat ylistäneet kirjaa, ja Stoner sai myös vuoden 2013 Waterstone Book of the Year -palkinnon.

 William Stoner kasvaa Yhdysvaltojen Keskilännessä maatilan poikana mutta hylkää juurensa löytäessään opiskelujensa aikana alan, joka kiehtoo häntä: englannin kielen ja kirjallisuuden. Stoner menestyy opinnoissaan, valmistuu maisteriksi ja saa opettajan viran yliopistolta. Hän menee naimisiin, saa lapsen ja opettaa vuosikymmenten ajan, mutta elämä tuottaa vain pettymyksiä. Stonerin ainoat intohimot ovat rakkaus ja opiskelu, ja hän tuntee epäonnistuneensa molemmissa.

Stonerin ansiot ovat yksityiskohdissa ja siinä herkkyydessä, jolla Williams kuvaa Stonerin elämää. Williams herättää ajan, paikan ja ihmiset elävästi henkiin kielellä, jossa tunnekuohut pukeutuvat älylliseen viileyteen ja selkeyteen. Williams kuvaa yhden ihmisen elämän, ei enempää eikä vähempää, mutta tekee sen vakuuttavan viisaasti.

John Williams syntyi Itä-Teksasissa vuonna 1922. Jo lukioaikoina hän innostui englannin kielestä ja kirjallisuudesta. Reputettuaan yliopiston alkuopinnoissa hän liittyi armeijaan ja palveli toisen maailmansodan aikaan Intiassa ja Burmassa. Sotaveteraanien paluuta helpottavan lain turvin hän pääsi opiskelemaan Denveriin ja valmistui lopulta tohtoriksi Missourin yliopistosta. Kirjailijanuransa ohella Williams työskenteli tutkijana ja opettajana. Hän oli myös yksi luovan kirjoittamisen opetuksen uranuurtajista. Williams kuoli vuonna 1994.  

 Stonerin suosion myötä myös Williamsin toinen romaani Butcher’s Crossing on julkaistu menestyksekkäästi uudestaan. Bazar julkaisee sen suomeksi keväällä 2016.


”John Williamsin Stoner on jotain harvinaisempaa kuin vain suuri romaani – se on täydellinen romaani, niin hyvin kerrottu ja kauniisti kirjoitettu tarina, niin syvästi liikuttava, että se salpaa henkesi.”
The New York Times

 

John Williams
Stoner
Käännös: Ilkka Rekiaro
ISBN: 9789522791122
Sidottu / 306 sivua
Ilmestymispäivä 26.2.2015


 

 Lisätiedot:  Bazar Kustannus Oy, tiedottaja Anu Sokura, tiedotus@bazarkustannus.fi, 0466 163 180

Liitetiedostot

Bazar Kustannus Oy on osa pohjoismaista Bazar Publishers -kustantamoryhmää. Suomessa Bazar Kustannus kustantaa pääasiassa käännöskirjallisuutta, mutta tavoitteena on tehdä myös suomalaista kirjallisuutta tunnetuksi muissa Pohjoismaissa. www.bazarkustannus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs