Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Keskustelu vanhoillislestadiolaisuudesta syvenee – uutuuskirja paneutuu ajankohtaisiin teemoihin

Lasten Keskus

Keskustelu vanhoillislestadiolaisuudesta syvenee – uutuuskirja paneutuu ajankohtaisiin teemoihin

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2013 klo 13:12
Julkaisija: Lasten Keskus

Vanhoillislestadiolaisuus muodostaa omaleimaisen ja perinteitä vaalivan tiiviin yhteisön. Monissa elämäntapoihin liittyvissä kysymyksissä se pitäytyy syntyaikojensa elämänmalliin, mutta samaan aikaan sen versot kurkottavat yli rajojen kohti uutta. Vanhan ja uuden yhteentörmäys on herättänyt viime vuosina runsaasti julkista keskustelua, jossa on kyseenalaistettu myös se, kenellä on oikeus puhua vanhoillislestadiolaisesta uskontulkinnasta ja elämäntavoista.

Tuoreet oksat viinipuussa pureutuu vanhoillislestadiolaisuuden perustaviin kysymyksiin. Se kuvaa liikkeen raamatuntulkintaa, sen saarnavirkaa ja yhteiskuntasuhteita. Tärkeän sijan saavat eettiset kysymykset, joista käydään keskustelua erityisesti internetin palstoilla. ”Enää ei ole mahdollista puhua vanhoillislestadiolaisuudesta yhtenäisenä uskonliikkeenä vaan pikemminkin yhteisönä, joka kätkee sisälleen monenlaista ajattelua ja elämäntodellisuutta”, toteavat kirjoittajat.

Teos valottaa myös vanhoillislestadiolaisuuden suhdetta paljon puhuttuun ehkäisykieltoon ja vaiettuun homoseksuaalisuuteen. ”Homoseksuaalisuudesta vaikeneminen on jättänyt homoseksuaalien kokemukset piiloon ja heidät ihmisinä yksin kantamaan identiteetin ristiä yhteisön keskellä”, kirja väittää.

Liike haluaa säilyä yhtenäisenä ja ylläpitää käsitystä muuttumattomuudesta. Todellisuus on kuitenkin monimuotoisempi.

 

Kirjan ovat toimittaneet pastori, väitöskirjatutkija Meri-Anna Hintsala Espoosta sekä

filosofian tohtori Mauri Kinnunen Lappeenrannasta. Teoksen muita kirjoittajia ovat tutkija Valdemar Kallunki, teol. maist. Eetu Kejonen, arkkipiispan teologinen erityisavustaja Risto Leppänen, pastori, tutkija Heikki Nenonen sekä teol. maist. Kati Toivio.

 

Meri-Anna Hintsala ja Mauri Kinnunen (toim.): Tuoreet oksat viinipuussa. Vanhoillislestadiolaisuus peilissä. Kirjapaja 2013. 192 sivua. Ovh 32,20 €. ISBN 978-952-247-412-4.

 

Lisätietoja tekijöiltä:

Meri-Anna Hintsala, meri-anna.hintsala@evl.fi, 050 5760 706

Mauri Kinnunen, mauri.a.kinnunen@gmail.com

tai kustantajalta: viestintäpäällikkö Marja-Liisa Saraste, marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi, 040 553 4757

 

Arvostelukappaleet ja kansikuvapyynnöt:

Minna Vatja, minna.vatja@lastenkeskus.fi

 

Liitetiedostot

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy on uusi kustantamo, joka nimensä mukaisesti yhdistää kaksi tuotemerkkiä.

Molemmilla tuotemerkeillä on perinteikäs historia ja vankka tunnettuus kustannusmaailmassa. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942, Lasten Keskus Oy vuodesta 1974. Yhteistä henkistä pääomaamme edustavat samat arvolähtökohdat ja eettisen ja hyvän elämän tavoitteet. Yhdistymisen kautta näiden luotettujen kustantajanimien asema kuluttaja- ja jälleenmyyntikentällä sekä seurakuntien piirissä vahvistuu entisestään.

Kirjapajan tuotannossa on monipuolisia tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin ja yhteiskunnan aloilta. Hyvin edustettuja ovat maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Lisäksi julkaisemme niin kotimaisia kuin käännettyjä lahjakirjoja. Nimikkeet kattavat tunnelmat ja tarpeet ilosta suruun, kannustuksesta lohdutukseen.

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. Se haluaa jatkossakin olla luotettava, innostava, ajankohtainen ja dynaaminen kustantamisen osaaja.

 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs