Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Kapinallisen kielimiehen Jyrki Lappi-Seppälän muistelmat julki

Into Kustannus

Kapinallisen kielimiehen Jyrki Lappi-Seppälän muistelmat julki

Tiedote.
Julkaistu: 27.10.2015 klo 10:15
Julkaisija: Into Kustannus

Into Kustannus julkaisee kääntäjä ja kosmopolitti Jyrki Lappi-Seppälän (s. 1945) muistelmat.  Tuulimyllyjä päin – kapinallisen kielimiehen muistelmia on yhden miehen huikea matka vinhana pyöriviä tuulimyllyjä vastaan. Alussa oli aineellisesti turvattu lapsuus etelähelsinkiläisessä porvarisperheessä tunnetun kokoomusvaikuttajan poikana. Sitten tuli pikatrippi suomalaisen elokuvan lapsitähtenä, lukiolaisena herännyt kapinamieli, opintojen rahoittaminen satamatyömiehenä ja kehitysmaiden vapautusliikkeiden tukeminen.

Mukaan on mahtunut matkoja eri puolille maailmaa ja toimintaa kansainvälisen Chile-solidaarisuusliikkeen näköalapaikoilla. Samalla on ponnisteltu oman maan ja yhteiskunnan muuttamiseksi, siitä kymmenen vuotta järjestäytyneen radikaalivasemmiston riveissä. Jyrki Lappi-Seppälä on ehtinyt työskennellä kustannustoimittajana, kustantajana, taistolaiskirjapainon johtajana, kehitysyhteistyöprojektin koordinaattorina Väli-Amerikassa ja lopulta toistakymmentä vuotta EU-komission kieliasiantuntijana Brysselissä, Luxemburgissa ja Tallinnassa. Kutsu on käynyt myös Nobel-juhliin ja presidentti Urho Kekkosen tulkiksi.

Ennen kaikkea Lappi-Seppälä on palkittu kaunokirjallisuuden kääntäjä, joka on suomentanut muun muassa Luiz Ruffaton, Pablo Nerudan (Nobel 1971), Octavio Pazin (Nobel 1990), José Saramagon (Nobel 1998) ja Mario Vargas Llosan (Nobel 2010) teoksia. Käännöskavalkadin kirkkain helmi on Cervantesin romaaniklassikon Don Quijoten uusi suomennos.

Jyrki Lappi-Seppälä: Tuulimyllyjä päin – Kapinallisen kielimiehen muistelmat ISBN: 978-952-264-451-0, Into-tieto, sid. 230 s.

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

lisätiedot: timo.forss@intokustannus.fi

 

Into julkaisee tieto- ja kaunokirjallisuutta sekä Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä.

intokustannus.fi | mondediplo.fi | into-ebooks.com | facebook.com/intokustannus | twitter.com/Into_Publishing | youtube.com/intokustannus

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs