Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Juhlisitko nallepäivää vai kirjaa ja ruusua?

Lasten Keskus

Juhlisitko nallepäivää vai kirjaa ja ruusua?

Tiedote.
Julkaistu: 13.11.2014 klo 08:16
Julkaisija: Lasten Keskus

Lasten oma vuosikirja (Lasten Keskus) on elämyksellinen tietokirja juhla-, liputus- ja merkkipäivistä. Ne esitellään kirjassa kuukausittain taustoineen ja tapoineen.

 

Tunnettujen tekijöiden Tuula Korolaisen ja Riitta Tuluston toimittama ja Maija Hurmeen kuvittama teos tarjoaa päiviin liittyvää tietoa, jota höystetään saduilla, kertomuksilla, runoilla, herkkuresepteillä ja askarteluvihjeillä. Joukossa on ennen julkaisemattomia, tätä kirjaa varten kirjoitettuja tai suomennettuja tekstejä.

 

Kirjassa näyttäytyy monikulttuurinen Suomi. Kalenteriin merkittyjen päivien lisäksi mukana on suurimpien vähemmistöjemme ja maahanmuuttajaryhmiemme juhlat kuten svenska dagen, saamelaisten kansallispäivä, venäläinen ja kiinalainen uuden vuoden juhla, muslimien id-juhla jne. Mukaan on valittu myös sellaisia teemapäiviä, jotka kiinnostavat lapsia, kuten maailman eläinten päivä ja kansainvälinen nallepäivä. Näin kattavasti ei nykysuomalaisia juhla- ja merkkipäiviä ole lastenkirjoissa aiemmin esitelty.

 

Lasten oma vuosikirja sopii niin kantasuomaisille kuin uussuomalaisille perheille sekä päiväkoteihin ja kouluihin lasten kanssa työskentelevien verrattomaksi työkaluksi.

 

Miksi lippu liehuu tänään? Kuka keksi äitienpäivän? Miksi pääsiäisenä syödään munia ja Runebergin päivänä torttua? Ja mikä ihme on hanukka? – Muun muassa näihin kysymyksiin löytyy vastaus Lasten oma vuosikirja -teoksesta. ”Suomi on nykyään iloisen kirjava kulttuurimaa”, kirjan tekijät sanovat. ”Kun meitä on moneksi, oman perinteen tunteminen vahvistaa, mutta utelias kurkistelu muiden kulttuureihin rikastuttaa ja lisää kaikinpuolista ymmärrystä ja suvaitsevaisuutta.”

 

 Tuula Korolainen ja Riitta Tulusto: Lasten oma vuosikirja (kuv. Maija Hurme), 192 s. Lasten Keskus 2014. Kl L 49.262. ISBN 978-952-288-147-2. Ovh. 32,00.

 

Tekijät: Lastenkirjailija Tuula Korolainen ja tietokirjailija Riitta Tulusto ovat yhdessä kirjoittaneet ja toimittaneet monia lasten tietokirjoja, joista heidät on mm. palkittu Tietopöllö-palkinnolla. Maija Hurme on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka on julkaissut myös kaksi omaa kuvakirjaa.

 

Lisätietoja: Lasten Keskus / viestintäpäällikkö Marja-Liisa Saraste (09 6877 4568) marja-liisa.saraste@lastenkeskus.fi; Tuula Korolainen (040-5439348) tuula.korolainen@saunalahti.fi; Riitta Tulusto, riitta.tulusto@gmail.com

Arvostelukappaleet: Minna Vatja, minna.vatja@lastenkeskus.fi

 

 

Liitetiedostot

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy on uusi kustantamo, joka nimensä mukaisesti yhdistää kaksi tuotemerkkiä.

Molemmilla tuotemerkeillä on perinteikäs historia ja vankka tunnettuus kustannusmaailmassa. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942, Lasten Keskus Oy vuodesta 1974. Yhteistä henkistä pääomaamme edustavat samat arvolähtökohdat ja eettisen ja hyvän elämän tavoitteet. Yhdistymisen kautta näiden luotettujen kustantajanimien asema kuluttaja- ja jälleenmyyntikentällä sekä seurakuntien piirissä vahvistuu entisestään.

Kirjapajan tuotannossa on monipuolisia tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin ja yhteiskunnan aloilta. Hyvin edustettuja ovat maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Lisäksi julkaisemme niin kotimaisia kuin käännettyjä lahjakirjoja. Nimikkeet kattavat tunnelmat ja tarpeet ilosta suruun, kannustuksesta lohdutukseen.

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. Se haluaa jatkossakin olla luotettava, innostava, ajankohtainen ja dynaaminen kustantamisen osaaja.

 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs