Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Into-kirjailija Maarit Korhonen on Vuoden luokanopettaja

Into Kustannus

Into-kirjailija Maarit Korhonen on Vuoden luokanopettaja

Tiedote.
Julkaistu: 22.03.2016 klo 15:03
Julkaisija: Into Kustannus

Maarit KorhonenSuomen Luokanopettajat ry valitsi Turussa pidetyssä vuosikokouksessaan Vuoden luokanopettajaksi Maarit Korhosen. 40-vuotias järjestö on jakanut tätä huomionosoitusta vuodesta 1999 lähtien.

Into Kustannus on julkaissut pamflettisarjassaan kaksi Maarit Korhosen teosta, Koulun vika? (2012) ja Herää koulu! (2014), joissa Korhonen on nostanut esille tärkeitä ammattiinsa liittyviä asioita. Onko vaihtoehtoja pulpetissa hiljaa istumiselle? Miten kaikki oppisivat, ja kenen pitäisi opettaa? Miten oppilaat ja opettajat selviävät nykymenossa?

Kesäkuussa Into Kustannus julkaisee Maarit Korhosen kolmannen teoksen, Kun koulu ei tajua. Kirjassa Korhonen antaa puheenvuoron heille, joille koulu oli painajainen, välttämätön paha tai ajanhukkaa. Koulu on aina ymmärtänyt heitä, jotka istuvat hiljaa ja oppivat niin parhaiten. Heitä on kuitenkin luokassa vain osa, Korhonen huomauttaa tulevassa teoksessaan. 

Luokanopettajaksi vuonna 1983 valmistunut Maarit Korhonen toimii blogistina Image-lehdessä ja Verkkouutisissa. Hän myös kiertää Suomea puhumassa opettajankoulutuksissa ja vanhempainilloissa sekä toimii luokanopettajana Turun kaupungissa.

– Suomen Luokanopettajilta oli rohkea veto antaa Vuoden Luokanopettajan arvonimi provosoijalle ja keskustelun herättäjälle, sanoo Maarit Korhonen. Hänen mukaansa koulun on muututtava nopeasti ja muutoksen on oltava merkittävä, jotta lasten itsetunto pysyisi hyvänä ja oppiminen olisi innostavaa.

Lapset eivät innostu enää samoista asioista kuin 100 vuotta sitten eivätkä myöskään opi samalla tavalla kuin ennen, Korhonen uskoo. Uusista koulurakennuksista tehdään moderneja, mutta oppisisällöt ja opetusmetodit ovat tulleet tiensä päähän

Koulu ei saa olla Korhosen mielestä vain lasten säilytyspaikka, vaan tulevaisuuden tekijöiden valmennuspaikka.

 

Maarit Korhonen: Koulun vika?, ISBN: 978-952-264-167-0, 128 s., Into-pamfletti

Maarit Korhonen: Herää, koulu!, ISBN: 978-952-264-316-2, 110 s., Into-pamfletti

Maarit Korhonen: Kun koulu ei tajua, ISBN: 978-952-264-672-9, n. 150 s., Into-pamfletti. Ilmestyy 6/2016

 

Lisätiedot: noora.vilen@intokustannus.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

 Into julkaisee tieto- ja kaunokirjallisuutta sekä Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä.

intokustannus.fi | facebook.com/intokustannus | twitter.com/Into_Publishing | youtube.com/intokustannus | instagram.com/intokustannus 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs