Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Innsbruckin 2012 Nuorten Olympialaisten suomalaiset soihdunkantajat juoksivat nautiskellen

Samsung Electronics Nordic

Innsbruckin 2012 Nuorten Olympialaisten suomalaiset soihdunkantajat juoksivat nautiskellen

Tiedote.
Julkaistu: 14.01.2012 klo 05:22
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

Lehdistötiedote 14.1.2012

Innsbruckin 2012 Nuorten Olympialaisten suomalaiset soihdunkantajat juoksivat nautiskellen

Samsungin ja Suomen Olympiakomitean lähettämällä viidellä suomalaisella soihdunkantajalla oli kunnia kuljettaa olympiatulta soihtuviestin viimeisenä päivänä kohti Bergiselin stadionia. Ryhmää johti jalkapalloilija Aki Riihilahti.

Suomalaiset soihdunkantajat juoksivat eilen Innsbruckin 2012 Nuorten Olympialaisten soihtuviestin viimeisenä päivänä. Samana päivänä juoksi muun muassa Tanskan kruununprinssi Nikolai.

Suomen soihdunkantajat valittiin tehtävään muun muassa videokilpailun kautta. Siinä osallistujia pyydettiin esittelemään erityistaitoaan lempiurheilulajissaan. Kaksi soihdunkantajaa valittiin yleisön äänten perusteella ja yksi soihdunkantaja tuomariston äänten mukaan. Tuomaristoon kuuluivat edustajat Suomen Olympiakomiteasta, Ilta-Sanomista ja Samsungilta. Tuomaristo valitsi lisäksi kaksi muuta nuorisourheilussa ansioitunutta henkilöä soihdunkantajiksi.

 “Valitut soihdunkantajat osallistuivat soihdunkannon lisäksi muun muassa Suomi-Itävalta-jääkiekko-otteluun ja pääsivät seuraamaan olympialaisten avajaisia. Innsbruckin 2012 Nuorten Olympialaiset ovat historian ensimmäiset talvella järjestettävät Nuorten Olympialaiset ja suomalaiset saivat suuren kunnian kuljettaa tulta kohti kisojen avajaispaikkaa”, Samsungin markkinointipäällikkö Eva Carrero kertoo.

–      Kannoimme soihtua molemmat vain 150 metriä, ja soihdunkanto ei ollut fyysisesti rasittavaa, mutta jätti ikuiset muistijäljet, isä ja tytär Johanna Matintalo ja Martti Matintalo kertoivat.

Suomen soihdunkantajien nuorimmalle edustajalle Joonas Korpelalle soihdunkannosta tuli ikimuistoinen matka, sillä se oli myös hänen ensimmäinen lentomatkansa.

–      Yhdellä reissulla tuli koettua paljon kaikenlaista. Vähän jännitti ennen soihdunkantoa, mutta kun soihdun sai käteensä kaikki muu unohtui, ja halusin kuljettaa soihdun seuraavalle kantajalleen, Joonas kertoi iloisena.

Valitut soihdunkantajat:

Tuomariston valinnat

Johanna Matintalo, 14 ja Martti Matintalo, Riihikoski

Johanna on nuori, lupaava yleisurheilija ja hiihtäjä. Hän saavutti 14 vuoden iässä Kalevan kisoissa hopeamitalin naisten 800 metrin juoksussa ajalla 2.05,87. Se oli ikäluokan maailmanennätys tuolloin. Johannan valmentajana toimii hänen isänsä Martti. He edustavat Liedon Parmaa.

“Meille mahdollisuus kantaa soihtua yhdessä isänä ja tyttärenä on kokemus, joka tulee säilymään muistoissamme läpi elämän. Rakastamme molemmat urheilua ja olemme todella otettuja siitä, että voimme jakaa tämän hetken yhdessä”, Johanna ja Martti sanovat.

Petteri Kallonen, 17, Salo

Tuomaristo valitsi Petterin soihdunkantajaksi, koska hän oli yksi ensimmäisistä rohkeista nuorista, joka latasi videonsa kilpailusivustolle. Hän vakuutti taidoillaan freestyle-jalkapallossa.

 “Olen aina ollut pikkuisen urheiluhullu. Jalkapallo on aina ollut tärkeä osa elämääni ja olen harrastanut sitä yhdeksän vuotta. Olen toiminut myös jalkapallovalmentajana ja harrastanut freestylejalkapalloa vuoden verran. Siksi olenkin todella innoissani mahdollisuudesta tavata muita nuoria urheilufaneja eri puolilta maailmaa historian ensimmäisissä talvella järjestettävissä Nuorten Olympialaisissa, jotka ovat samalla myös maailman suurin nuorten urheilutapahtuma”, Petteri kertoo.

Yleisön äänten perusteella valitut soihdunkantajat

Alexander Wessberg, 15, Helsinki

Alexanderin freestyle-jalkapallovideo keräsi eniten ääniä videokisassa. Hän on monille jo tuttu Talent Suomi -ohjelmasta, missä hän oli yksi semifinalisteista.

“Suomen Freestyle-jalkapalloyhdistyksen aktiivisena jäsenenä koen, että lähden Innsbruckin 2012 Nuorten Olympialasten soihtuviestiin edustamaan kaikkia lajia harrastavia. Olisi mahtavaa, jos voisin soihtua kantaessani tehdä myös muutaman tempun”, Alexander naurahtaa.

Joonas Korpela, 12, Kirkkonummi

Joonaksen trampoliinivideo sai toiseksi eniten ääniä kisassa.

“Kun kuulin, että sain toiseksi eniten ääniä, oli todella vaikeaa olla kertomatta valinnasta joukkuekavereilleni painiseurassa ja amerikkalaisen jalkapallon joukkueessa. Soihdunkannosta tulee varmasti ikimuistoinen kokemus, jonka jokainen nuori haluaisi kokea”, Joonas sanoo.

Soihtuviesti alkoi 27. joulukuuta Innsbruckista ja päättyy avajaisseremoniaan 13. tammikuuta 2012. Soihtuviesti kulkee halki Itävallan 18 päivän aikana 3 573 kilometrin matkan läpi 65 paikkakunnan, ja virittää meidät jännittävään kisatunnelmaan.

 

Liitteenä kuvia soihdunkantajista. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä, kun kuvan lähteenä mainitaan Samsung.

 

Kuvassa 2263: soihdunkantajajoukkue:

 

Edessä vasemmalta: Joonas Korpela, Samsungin markkinointipäällikkö Eva Carrero, Alexander Wessberg ja Petteri Kallonen; takarivissä vasemmalta oikealle Johanna ja Martti Matintalo sekä Aki Riihilahti.

 

2273: vasemmalta oikealle: Petteri Kallonen ja Joonas Korpela

 

2277: Alexander Wessberg (vas.) ja Petteri Kallonen

 

2288:  Johanna ja Martti Matintalo

 

Lisätietoja ja kuvapyynnöt:

Eva Carrero, markkinointipäällikkö, eva.carrero@samsung.fi, p. 0400 807 750

Toni Perez, OSG Viestintä, toni.perez@osg.fi, 0400 630 063.

Kuvapyynnöt: samsungpr@osg.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset.

Haluatko Samsungin lehdistötiedotteita tai kokeilla uusia tuotteita? Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseen samsungpr@osg.fi

Uutisia RSS-syötteinä: www.samsung.com/fi/aboutsamsung/rss/rssFeedList.do

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

 

__________________________________________________________________________________________________________

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, on johtava televisioiden, muistisirujen, matkapuhelinten, näyttöpaneelien, muistien ja järjestelmä LSI-tuotteiden valmistaja. Yrityksellä on 190 500 työntekijää 68 maassa ja yhdeksällä eri liiketoiminta-alueella. Vuonna 2010 yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto nousi 135,8 miljardiin Yhdysvaltain dollariin. Samsung Electronics Nordic AB:n liikevaihto vuonna 2010 oli 1.1 miljardia euroa. Pohjoismaiden yhtiö on kasvanut nopeasti vuodesta 1992. Sillä on 330 työntekijää, ja sen valikoimaan kuuluvat uusimmat tuotteet matkapuhelinten, äänen- ja kuvantoiston, IT-laitteiden ja kodinkoneiden aloilta.

 

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, on johtava televisioiden, muistisirujen, matkapuhelinten, näyttöpaneelien, muistien ja järjestelmä LSI-tuotteiden valmistaja. Yrityksellä on 190 500 työntekijää 68 maassa ja yhdeksällä eri liiketoiminta-alueella. Vuonna 2010 yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto nousi 135,8 miljardiin Yhdysvaltain dollariin. Samsung Electronics Nordic AB:n liikevaihto vuonna 2010 oli 1,1 miljardia euroa. Pohjoismaiden yhtiö on kasvanut nopeasti vuodesta 1992. Sillä on 330 työntekijää, ja sen valikoimaan kuuluvat uusimmat tuotteet matkapuhelinten, äänen- ja kuvantoiston, IT-laitteiden ja kodinkoneiden aloilta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs