Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Hyvä tarina kantaa

Pelastakaa Lapset ry

Hyvä tarina kantaa

Tiedote.
Julkaistu: 08.05.2013 klo 11:03
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset ry jakaa lastenkirjoja järjestön tuen piirissä oleville lapsille. Lastenkirjojen vaihtoviikot järjestetään toukokuussa kirjakaupoissa.

Suomalainen kirjakauppa järjestää yhteistyössä Tammen ja Otavan kanssa tänä keväänä Lastenkirjojen vaihtoviikot 13. – 26.5.2013 Helsingin, Espoon, Vantaan, Joensuun, Jyväskylän ja Tampereen myymälöissään. Tuomalla Suomalaisen kirjakaupan myymälään käytetyn, hyväkuntoisen lastenkirjan, saa uudesta lastenkirjasta 20 % alennuksen.

Kierrätetyt lastenkirjat saavat uuden elämän Pelastakaa Lapset ry:n avulla. Kirjat jaetaan järjestön tuen piirissä oleville lapsille ympäri Suomen.

Kirja on hyvää seuraa!

Lastenpsykiatri, Pelastakaa Lapset ry:n ylilääkäri Jari Sinkkonen kuvailee, mitä kirjat merkitsivät hänelle, kun hän oli itse lapsi:

”Lapsuuteni oli aineellisesti verrattain vaatimaton. Kasvoin punaiseksi maalatun, puurakenteisen kyläkoulun opettajan pikkuriikkisessä asunnossa. Mukavuuksia oli hyvin vähän, mutta kirjoja oli sitä vastoin riittämiin. Sekä koulun oppilaskirjasto että aikuisten kirjasto olivat käytettävissäni 24/7, ja opin varhain käyttämään niitä.

Kirjojen avulla voi ylittää ajan ja paikan rajat. Ne opettavat eläytymään, ruokkivat mielikuvitusta ja tarjoavat tietoa. Lukemisessa on aina mukana oma luovuus. Kirjan tarjoamaa mahdollisuutta levätä, rakastaa ja taistella oman mielen sisällä ei mikään voita”, Sinkkonen kuvailee.

Kirja on tärkeä työkalu lapsen ja nuoren identiteetin rakentumisessa. Tarinoiden ja satujen kautta voi löytää mallia ihmisten välisiin suhteisiin ja sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Kirjasta saa kumppanin arkeen. Iltasadun ääneen lukeminen lapselle luo turvallisen, yhteisen hetken aikuisen kanssa. Kirjat voivat parantaa aikuisten ja lasten välistä vuorovaikutusta.

Pelastakaa Lapset ry:n lastensuojelupalveluiden johtaja Riitta Hyytinen on kiitollinen kirjalahjoituksesta. ”Esimerkiksi lastenkodeissamme on suuri tarve kirjoille”, hän kertoo.

”Lapsi, jolla on elämässään surua, pelkoja tai ongelmia, voi saada kirjojen tarinoista voimaa ja tukea. Ongelmien keskellä lapsesta voi helposti tuntua siltä, että on ainoa maailmassa, jolla on vaikeaa. Kirjojen avulla lapsi voi nähdä, että muillakin lapsilla voi olla samanlaisia vaikeuksia ja elämäntilanteita. Tarinat avartavat maailmankuvaa”, Hyytinen sanoo.

Pelastakaa Lapset jakaa kirjanvaihtoviikkojen kautta saatuja lastenkirjoja järjestön tuen piirissä oleville:

  • tukiperheille ja tukilapsille
  • tuettaville perheille
  • sijaisperheille
  • adoptioperheille
  • lastenkotien lapsille
  • lomakodeille
  • perheille, joilla ei muuten ole varaa ostaa kirjoja

Lisätietoja:

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

Riitta Hyytinen, lastensuojelupalveluiden johtaja, Pelastakaa Lapset ry, puh. 050 431 0094, riitta.hyytinen@pelastakaalapset.fi

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs