Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Hutukat tulevat! Uusi lastenkirja ja kutsu julkistamistilaisuuteen.

Nordbooks

Hutukat tulevat! Uusi lastenkirja ja kutsu julkistamistilaisuuteen.

Tiedote.
Julkaistu: 07.07.2016 klo 10:39
Julkaisija: Nordbooks

HUTUKAT TULEVAT!

 

Pirjo Maunun Hutukkat tulevat! -kirjan julkistamistilaisuus Kemijärven kirjastossa maanantaina 18.7. klo 15


Kemijärveläinen kirjailija Pirjo Maunu on kirjoittanut Lapin tunturien maisemiin sijoittuvan fantasiakirjan Hutukat tulevat! – Tarinoita Tunturi-Lapista lapsille ja lapsenmielisille. Kirjan julkaisutilaisuudessa paikalla ovat kirjaa esittelemässä Pirjo Maunu ja kirjan kuvittaja Tapio Uusitalo. Tilaisuudessa on mahdollisuus ostaa kirjaa. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lastenkirja ei ollut alkuunkaan Pirjo Maunun kirjallinen ykköstavoite, mutta hutukat eivät jättäneet rauhaan. Kymmenkunta vuotta sitten, matkailualan koulutuksessa, syttynyt idea muhi sitkaasti oikeassa aivopuoliskossa, vaikka materiaali hukkui useaan otteeseen. Kun hutukat jälleen kerran lehahtivat pöytälaatikosta ei ollut muuta keinoa kuin päästää siivekkäät Anseli, Lavine ja Sammal lentoon. Pian hutukoille kehkeytyi luonnonmukainen paikka osana Lapin kulttuurimaisemaa, maailma missä seikkailla, oppia ja toimia.

Tunturi-Lapin hutukat syntyivät tarpeesta luoda lapsille ja lapsenmielisille maailma, jossa he voivat levähtää hetkisen. Tiukasti ajan hermolla elävät hahmot vievät lukijan alkuperäiseen ja taianomaiseen Lapin luontoon. Kullakin hutukalla on oma vahva persoonansa.

Hutukat tulevat! sisältää kymmenen yksittäistä tarinaa. Punaisena lankana on hutukoitten suunnaton uteliaisuus ihmislapsia kohtaan. Minkälaisia he oikeasti ovat? Hutukat pyrkivät ratkomaan myös Tunturimittarin arvoituksen ja sen mistä taika tähdet syntyvät. Entä mikä on Spagettimetsän ihme ja mitä riekot ja kasvusto pystyvät opettamaan? Kuinka ihmeessä jatuli poika Jesser loikkii tässä päivässä ja mitä kaikkea kätkeytyy Saamenmaan rokkitapahtuman taakse ja mikä kuitenkin on kokokokonaisuuskompensaatio?

Maunun luomat ja Uusitalon kuvittamat hahmot haluavat kokea ja oppia kaiken mahdollisen. Innolla he odottavat aikaa, jolloin Huttu-Ukko ja Huttu-Akka päästävä heidät soluttautumaan Ihmislasten pariin. Seikkailujen ja tempausten avaimena ovat Sammaleen hallinnoima Ihmistietosanakirja sekä Huttu-Ukon kosmospilli sekä syvälle tunturiin piiloutuva muuttumisallas.

Hutukat ovat osana aikaisemmin tunnetun haltijan ja tietäjän Huttu-Ukon sekä tuntureiden uuden hahmon Huttu-Akan jälkeläisiä. Toistaiseksi hutukat voi havaita revontulien, ruskan tai sateenkaaren väreissä. Ehkä myös silloin kun auringonsäde osuu läpikuultaviin siipiin.

Hutukat voi nähdä, jos todella katsoo.


Kansikuva (web)

Kansikuva (paino)

Kirjailijakuva Pirjo Maunu

lehdistökappaleiden tilaus kirjat@nordbooks.fi

 

Kirjan tiedot:

Maunu, Pirjo (teksti) ja Uusitalo, Tapio (kuvitus): Hutukat tulevat! (Nordbooks)

 

ISBN 9789523152274 | kovakantinen | 297x210 mm | 56 sivua | KL 85.1 | 29,00

 

 

Nordbooks / Atrain Kustannus on Kemissä toimiva kustantamo

Kustantaja Matti Ylipiessa 045 134 6090

www.nordbooks.net  www.atrainkustannus.fi

info@nordbooks.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs