Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Huippuekonomisti Ha-Joon Chang eduskunnassa ja yliopistolla 28.9.

Into Kustannus

Huippuekonomisti Ha-Joon Chang eduskunnassa ja yliopistolla 28.9.

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2016 klo 12:15
Julkaisija: Into Kustannus

Suosittu taloustieteilijä Ha-Joon Chang vierailee Helsingissä keskiviikkona 28.9. ja puhuu Eduskunnassa ja Helsingin yliopistolla: 
– Kello 14.30 Ha-Joon Chang esitelmöi Kansalaisinfossa (Arkadiankatu 3) eduskunnan globaaliryhmän kutsusta. Hän puhuu siitä, mitä historia ja tutkimus kertovat taloudellisen kehityksen edellytyksistä. Kansanedustajat Satu Hassi (vihr) ja Hanna Sarkkinen (vas) kommentoivat. Useaan kertaan palkittu Chang on tutkinut aihetta kehitysmaiden, Aasian nousevien talouksien ja teollisuusmaiden näkökulmasta. 
– Kello 16 Ha-Joon Chang johdattaa Helsingin yliopiston Porthaniassa (sali III) viimeisimmän bestseller-kirjan Taloustiede – käyttäjän opas (Into) teemoihin, kommentoijana muiden muassa maailmanpolitiikan professori Heikki Patomäki.
Tilaisuudet ovat englanninkielisiä, vapaa pääsy, tervetuloa! 

Etelä-Koreassa syntynyt Ha-Joon Chang opettaa taloustiedettä Cambridgen yliopistossa ja kirjoittaa suosittuja kolumneja Guardian-lehteen. Changin teoksia on käännetty 37 kielelle ja myyty lähes kaksi miljoonaa kappaletta ympäri maailmaa. Prospect Magazine on nimennyt hänet yhdeksi maailman kahdestakymmenestä tärkeimmästä ajattelijasta. 
Changin hittikirja 23 tosiasiaa kapitalismista ilmestyi suomeksi vuonna 2012 ja Taloustiede – käyttäjän opas vuoden 2015 lopussa. Siinä Ha-Joon Chang kertoo, miten globaali talous toimii, käy läpi taloustieteen historian ja koulukunnat ja selvittää, kuinka taloustiedettä voi soveltaa todellisessa elämässä. Chang osoittaa vastaansanomattoman terävästi, että taloudelliset valinnat ovat myös poliittisia valintoja ja että meidän on syytä tunnustaa se. Olennaista Changin ajattelussa on se, että hän ei syötä valmiita totuuksia vaan antaa välineet ymmärtää taloutta itse.

“Pyrin aina kun mahdollista paljastamaan talousteorioiden perusoletukset, jotta lukijat voivat itse arvioida niiden totuudenmukaisuutta ja uskottavuutta. Selitän myös, miten talouslukuja määritellään ja lasketaan ja miksei niihin kannata suhtautua objektiivisina totuuksina samaan tapaan kuin elefantin painoon”, Chang sanoo.

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Lisätietoja:
Intokustannus.fi/ Mika Rönkkö puh. 0504362170, mika.ronkko@intokustannus.fi
Eduskunnan globaaliryhmä/ Henri Purje, puh. 050 436 8339, henri.purje@eduskunta.fi


Into sosiaalisessa mediassa:
>> Facebookissa
>> Twitterissä
>> Instagramissa
>> YouTubessa

 

 

 

*** *** ***

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs