Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Happy Hacking Dayssa joukkorahoituskampanja Pahkasian palauttamiseksi

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Happy Hacking Dayssa joukkorahoituskampanja Pahkasian palauttamiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2015 klo 10:03
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Tietotekniikkataitajat yhteen kokoavan Happy Hacking Day -tapahtuman yhteydessä käynnistetään joukkorahoituskampanja Pahkasika-lehden uuden numeron julkaisemiseksi. Happy Hacking Dayn avoimen lähdekoodin teemaan liittyy läheisesti myös joukkoistaminen, joka mahdollistaa viimeksi vuonna 2000 ilmestyneen Pahkasian henkiin herättämisen 15 vuoden jälkeen. Vaikka hankkeen tuloksena on perinteinen 64-sivuinen Pahkasika-albumi, tapahtuman järjestäjän Tuomo Ryynäsen mukaan Pahkasian palauttaminen on ensisijaisesti IT-projekti.

– Jos IT:tä ei olisi hyödynnetty, ei tämä olisi mahdollista. Palautusprojektissa on perustettu verkkopalvelu Pahkasialle ja käynnistetty joukkorahoituskampanja. Tilaus-toimitusketju toimii myös sähköisten kanavien kautta, kertoo Tuomo Ryynänen. – Lehtiä on aiemminkin rahoitettu joukkoistamisen avulla, mutta brändin uudelleen herättäminen on uusi juttu, Ryynänen jatkaa.

– Uusi, koko kansan tavoitettavissa oleva tietotekniikka ja varsinkin sosiaalinen media ovat mielenkiintoisia asioita, sanoo Pahkasian päätoimittaja Markku Paretskoi. – Harmi, ettei IT-tekniikkaa ja somea ollut käytössä 1980- ja 1990-luvuilla, jolloin Pahkasika ilmestyi säännöllisesti. Olisimme tehneet niistä raakaa pilaa.

Happy Hacking Day -tapahtumassa voi tavata Pahkasian toimitusta ja tutustua Pahkasian palautuskampanjaan.

Happy Hacking Day -tapahtumaan tulee myös vieraita Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskuksesta CERNistä puhumaan ja esittelemään projektia avoimeen lähdekoodiin perustuvasta GPS-rannekellosta. Avoimen lähdekoodin GPS-kellon pystyy kokoamaan kuka tahansa. Tapahtumaan ilmoittautuneet pääsevät osallistumaan kilpailuun, jonka tehtävänä on suunnitella GPS-kelloon uusi kuori ja tulostaa se 3D-tulostimella. Kilpailuun osallistuvat kuoret ovat julkista tavaraa ja kaikki suunnitelmat julkaistaan projektin yhteydessä.

Tapahtumaan ilmoittautuneet voivat myös voittaa lentoliput Euroopan suurimpaan avoimen lähdekoodin tapahtumaan Brysseliin.

Voittoa tavoittelemattoman Happy Hacking Day 2015 -tapahtuman järjestää Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, ja sen tuottajana on Hankiworks Oy. Tapahtuman tekemiseen paikanpäällä osallistuvat CrwdPuisto, PuskaPromotions ja Free Software Group. Tilaisuus on vierailijoille maksuton.

Tutustu Happy Hacking Dayn muuhun ohjelmaan, kuten YLE:n tietojärjestelmien hakkerointimahdollisuuteen osoitteessa http://www.happyhackingday.info/

Lisätietoja Pahkasian joukkorahoituskampanjasta:
 www.pahkasika.net

Aika: 8.–9.5.2015 klo 10:00 → 
Paikka: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

Lisätietoa Tuomo Ryynänen, tuomo.ryynanen@haaga-helia.fi

HAAGA-HELIA on yksityinen, Suomen johtava matkailualan ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa myös liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luo työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs