Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen omaperäinen rikosromaani Nainen parvekkeella vangitsee lukijansa taidemysteerin maailmaan

Bazar Kustannus Oy

Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen omaperäinen rikosromaani Nainen parvekkeella vangitsee lukijansa taidemysteerin maailmaan

Tiedote.
Julkaistu: 15.03.2016 klo 09:15
Julkaisija: Bazar Kustannus Oy

Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen tiheätunnelmaisessa rikosromaanissa kaikki tapahtumat kiertyvät yhden taulun ympärille. Albert Edelfeltin maalaukseen Nainen parvekkeella liittyy arvoituksia, joiden ratkaisemiseen tarvitaan monta kohtaloa. Vaiheikas tarina vie mukanaan Helsingistä Turkuun ja Berliinistä Pariisiin.


Pariisi keväällä 1883. Kaupungissa asuva kuuluisa suomalaismaalari Albert Edelfelt työstää maalausta naisesta parvekkeella. Hänen ajatuksensa ovat kuitenkin muualla, sillä äiti ja muu perhe Suomessa ovat painostaneet häntä luopumaan elämänkumppanistaan ja mallistaan Virginiestä.


Berliini keväällä 2015. Dokumenttiohjaaja Salome Virta ottaa yhteyttä suomalaiseen taidekeräilijään A.S. Joenmaahan, jonka arvelee omistavan Albert Edelfeltin taulun Nainen parvekkeella. Nuoren dokumentaristin ja iäkkään taiteenrakastajan välille kehkeytyy vilkas kirjeenvaihto, sillä molemmilla on hyvin henkilökohtainen side tauluun. Dokumenttiprojektia edistääkseen Salome Virta matkustaa Pariisiin mutta saakin huomata, että ranskalaiseen Edelfelt-tutkijaan ja taulun taustoihin liittyy lukemattomia arvoituksia. Pian alkaa tapahtua outoja, vaarallisia asioita.


Kahdella aikatasolla liikkuva tarina etenee pitkälti kirjeenvaihdon kautta, ja myös itse romaani on syntynyt viestejä vaihtamalla. Eppu Nuotio oleskeli teoksen kirjoittamisen aikaan Saksassa ja Espanjassa, ja Pirkko Soininen asui Suomessa. ”Välillämme on ollut kaiken aikaa sama kilometrinen etäisyys kuin Salomella ja Joenmaallakin. Kirjan teksti on syntynyt sähköpostiviestien ja Skypen avulla, sillä olemme tavanneet vain kerran kirjoitusprosessin aikana”, kertovat Nuotio ja Soininen.

 

Eppu Nuotio (s. 1962) on Berliinissä asuva palkittu kirjailija, jonka laajaan tuotantoon kuuluu yli kuusikymmentä kirjaa, lukuisia tv-sarjoja, näytelmiä, kuunnelmia ja musikaaleja. Hän on toiminut Unicefin Hyvän tahdon lähettiläänä vuodesta 2002.

 

Pirkko Soininen (s. 1969) on työskennellyt toimittajana ja copywriterina. Hän voitti Runo-Kaarina-kilpailun vuonna 2013 teoksellaan Murretut päivät. Soininen asuu Turussa ja kirjoittaa Tuulen naapurina -blogia.

 

Eppu Nuotio ja Pirkko Soininen
Nainen parvekkeella
Sidottu, 299 sivua | ISBN 978-952-279-303-4 | Kirjastoluokka 84.2
Saatavilla myös e-kirjana
Ilmestymispäivä 15.3.

 

Painokelpoinen kuva Eppu Nuotiosta ja Pirkko Soinisesta

Painokelpoinen kuva kirjan kannesta

 

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt:
tiedottaja Minttu Nikkilä, tiedotus@bazarkustannus.fi, 0400 298 193

 

Bazar Kustannus Oy on osa pohjoismaista Bazar Publishers -kustantamoryhmää.
www.bazarkustannus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs