Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Ensimmäinen suomalainen Mozart-elämäkerta julkaistaan 14.10.

Into Kustannus

Ensimmäinen suomalainen Mozart-elämäkerta julkaistaan 14.10.

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2014 klo 15:16
Julkaisija: Into Kustannus

”Beethoven haluaa taivaaseen, mutta Mozart tulee sieltä.”
– Kapellimestari Josef Krips

Wolfgang Amadé Mozartista on kirjoitettu paljon, mutta tuskin koskaan yhtä värikkäästi, hauskasti ja persoonallisesti kuin nyt. Antti Vihisen riemastuttava Minä ja Mozart on ensimmäinen Suomessa tehty elämäkerta oman aikansa rocktähdestä, länsimaisen kulttuurihistorian suurmiehestä ja yhdestä maailman arvokkaimmasta brändistä. Kirja julkaistaan Musiikkitalossa (päälämpiö, Sibelius-Akatemian pääty) Helsingissä tiistaina 14.10. klo 14. Tervetuloa!

Mozart oli taivaallista musiikkia säveltänyt nero ja lapsitähti. Häntä kutsutaankin jumalaiseksi Amadeukseksi, vaikkei Mozart tätä nimeä milloinkaan itsestään käyttänyt. Vihisen teos on rakkaudenosoitus Mozartin musiikkia kohtaan mutta myös vankka tutkimus. Se perkaa Amadeus-myytin ja osoittaa, kuinka Mozart oli myös isänsä oman uran edistämisen sivutuote.

Minä ja Mozart yhdistää raikkaalla ja röyhkeälläkin tavalla Mozartin elämäkerran ja Vihisen omat seikkailut. Mozartin kirjeistä tehdyt uudet käännökset valottavat säveltäjän elämäntarinaa samalla kun Vihisen persoonalliset teosanalyysit avaavat laajoja ja yllättäviä näkymiä koko Euroopan kulttuurihistoriaan.

Tamperelainen Antti Vihinen (s. 1961) on toiminut mm. Lahden Sibeliustalon toimitusjohtajana 1999–2010 ja professorina Saksan Karlsruhessa. Väitöskirjassaan Vihinen käsitteli Sibeliuksen natsiyhteyksien merkitystä säveltäjän maineelle Keski-Euroopassa. Hänen edellinen kirjansa Musiikkia ja politiikkaa – Esseitä Wagnerista Sibeliukseen (Like 2005) oli arvostelumenestys.

Antti Vihinen: Minä ja Mozart
ISBN: 978-952-264-280-6
Into-tieto | sidottu | 496 s.
Ovh: 34 €

Painokelpoinen kansikuva: http://www.intokustannus.fi/images/isotkannet/minajamozart_cover.jpg
Kirjailijan kuva: http://www.intokustannus.fi/images/kirjailijat/IMG_6018edit.jpg
Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Lisätiedot:
Maija Lähteenmäki | maija.lahteenmaki@intokustannus.fi | 050 324 3007
Ari Häkkinen | ari.hakkinen@intokustannus.fi | 040 546 0235

Into on ketterä ja ärhäkkä tietokirja- ja yleiskustantamo. Julkaisemme ajankohtaista tietoa, hillitöntä kaunoa, kantaaottavia pamfletteja, laadukasta käännöskirjallisuutta ja Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä. Monet kirjoistamme ovat saatavissa myös e-kirjoina.

intokustannus.fi | mondediplo.fi | into-ebooks.com | facebook.com/intokustannus | twitter.com/Into_Publishing | youtube.com/intokustannus

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs