Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Ensimmäinen selkokielinen e-kirja ilmestynyt - aiheena koiran hoitaminen

Kehitysvammaliitto

Ensimmäinen selkokielinen e-kirja ilmestynyt - aiheena koiran hoitaminen

Kutsu.
Julkaistu: 12.12.2013 klo 09:30
Julkaisija: Kehitysvammaliitto

Tiedotustilaisuus selkokirjallisuuden ajankohtaisista aiheista torstaina 19.12. klo 15

Paikka: Kehitysvammaliitto, Viljatie 4 A (Malmi, Helsinki) 3. kerros

Tiedotustilaisuuden aiheet:

  • ensimmäinen suomenkielinen selko-e-kirja ilmestynyt
  • uusia selkokirjoja ilmestynyt ennätysmäärä
  • selkokirjallisuuden tukea tulisi nostaa


Ensimmäisen suomenkielisen selko-e-kirjan nimi on Koiran hoitaminen. Kirjan on kirjoittanut ja kuvannut Jenni Sipilä.

"Kirja on tehty iBooks Author -ohjelmalla, jota en ollut käyttänyt aikaisemmin. Oli hienoa päästä hyödyntämään e-kirjan erilaisia sisältöjä. Oli kiinnostavaa miettiä, mitkä asiat kirjassa kannattaa kertoa tekstillä, mitkä valokuvalla, mitkä videolla ja mitkä animaatiolla", Jenni Sipilä sanoo.

Kirja on toteutettu monipuolisesti; siinä on mukana lukijaääni, videoita ja animaatio. Kirjasta pyrittiin tekemään malli, jonka mukaan selko-e-kirjoja voidaan tuottaa tulevaisuudessa.

”E-kirja soveltuu erinomaisesti selkokirjan muodoksi. Sitä on helppo käyttää ja se kiinnostaa lukijoita jopa perinteistä kirjaa enemmän. Ongelma on kuitenkin se, että e-kirjaan liittyvä tietotekninen osaaminen on selkokielen käyttäjien parissa usein vähäistä. Kirjaa ei esimerkiksi osata ladata omalle koneelle. Lisäksi kirjojen markkinoiminen ja jakelujärjestelmät ovat vielä täysin alkutekijöissä”, sanoo projektipäällikkö Hannu Virtanen Kehitysvammaliiton Papunet-verkkopalvelusta.

”Selko-e-kirjat soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi suomen kielen opiskelun oheismateriaaliksi. Jos tekstin voi myös kuunnella ja ymmärtämistä on tuettu kuvilla, lukemisen kynnys laskee merkittävästi. Selko-e-kirjoja tulisikin mielestäni tuottaa ensimmäiseksi aihepiireistä, joissa on paljon arkipäivään liittyviä asioita ja sanastoa. Hyvä aihe olisi esimerkiksi lastenhoito”, Virtanen jatkaa.

Koiran hoitaminen -kirjassa mukana olevat videot on kuvannut Arto Joutsimäki ja animaation on tehnyt Jukka Fordell. Kirja on tuotettu Kehitysvammaliiton Papunet-verkkopalveluyksikön projektissa Selkoimaisu arjen tukena. Kirja on toteutettu iPadin iBook-formaatissa, ja se ilmestyy myöhemmin mahdollisesti myös ePub-kirjana. Kirjan voi ladata ilmaiseksi iPadille 17.12. lähtien osoitteesta http://papunet.net/yksikko/selkoilmaisu-arjen-tukena

Lisätietoa: projektipäällikkö Hannu Virtanen, puh. 040 503 1003, hannu.virtanen@kvl.fi


Kehitysvammaliitto toimii kehitysvammaisten ja muiden oppimisessa, ymmärtämisessä ja kommunikoinnissa tukea tarvitsevien ihmisten tasa-arvon ja osallisuuden puolesta. Papunet-verkkopalvelu on osa Kehitysvammaliiton toimintaa. Papunet on saavutettava verkkosivusto eri keinoin kommunikoiville ja tietokonetta käyttäville ihmisille.Toimintaa tukee Raha-automaattiyhdistys.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs