Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Bazarin keväässä kirjallisia lääkkeitä kaikkiin vaivoihin

Bazar Kustannus Oy

Bazarin keväässä kirjallisia lääkkeitä kaikkiin vaivoihin

Tiedote.
Julkaistu: 03.11.2015 klo 11:20
Julkaisija: Bazar Kustannus Oy

Bazarin kevät 2016 tuo mukanaan useita uusia tekijöitä ja paljon vanhoja tuttuja. Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen maaliskuussa ilmestyvässä romaanissa ollaan kuuluisan taideteoksen arvoituksen jäljillä. Kansainvälisistä tulokkaista huhtikuussa julkaistaan ruotsalaisen Jenny Rognebyn suureen suosioon nousseen dekkarisarjan avausosa. Lisäksi romaaneja on luvassa monilta tutuilta kirjailijoilta, kuten John Williamsilta, Alan Bradleylta, Victoria Hislopilta ja Cecilia Samartinilta. Tietokirjapuolella Yuval Noah Harari tutustuttaa kiinnostavalla tavalla ihmisen historiaan, Mato Valtonen johdattaa kuubalaisten autojen maailmaan ja Bailamama – Kohti synnytystä -kirja opastaa synnytykseen valmentautumisessa.


Jännitystä, vahvoja tarinoita ja ripaus romantiikkaa

Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen Nainen parvekkeella on henkeäsalpaava taidemysteeri, jossa selvitetään Albert Edelfeltin samannimiseen maalaukseen liittyvää arvoitusta. Romaanissa dokumenttiohjaaja Salome Virta ryhtyy kirjeenvaihtoon iäkkään taidekeräilijän kanssa keskustellakseen Edelfeltin taulusta. Edistääkseen dokumenttiprojektiaan hän matkustaa Pariisiin ja saa pian huomata, että taulun taustoihin liittyy paljon arvoituksellisia asioita. Kuuluisa taulu tuntuu kiinnostavan monia, ja osalle heistä maalaus saattaa olla jopa elämää tärkeämpi. Romaani ilmestyy maaliskuussa.  

Ruotsalaisen rikostutkijan Jenny Rognebyn Leona – Kortit on jaettu on ensimmäinen kirja Leonasta, hyvin epätavallisesta rikostutkijasta. Sarjan avausosassa alaston ja verinen seitsemänvuotias tyttö onnistuu ryöstämään miljoonan tukholmalaisesta pankista keskellä päivää. Poikkeuksellinen rikos herättää suuren huomion, mutta tutkinnan jäljet johtavat pian odottamattomaan suuntaan. Vaikeiden valintojen edessä oleva Leona joutuu pohtimaan, kuinka paljon vastuuta toisesta ihmisestä voi kantaa. Kirjan on suomentanut Anu Koivunen, ja se ilmestyy huhtikuussa.  

John Williamsin Butcher’s Crossing julkaistiin alun perin vuonna 1960, mutta Williamsin Stonerin tavoin se on noussut menestykseen vasta nyt. Butcher’s Crossingissa yliopistomaailma vaihtuu aidon luontosuhteen tavoitteluun. Neljän miehen retkikunta lähtee Coloradon vuoristoon jäljittämään biisonilaumaa, jota kukaan ei ole aiemmin löytänyt. Raskas matka saa täyttymyksensä, mutta vuoriston ankara talvi pääsee yllättämään miehet. Helmikuussa ilmestyvän teoksen on suomentanut Ilkka Rekiaro.

Kanadalaisen Alan Bradleyn Filminauha kohtalon käsissä on suositun Flavia de Luce -dekkarisarjan neljäs osa. Joulunviettoon valmistautuvaan kartanoon saapuu elokuvan kuvausryhmä mukanaan kuuluisa näyttelijätär. Kun sankka lumituisku yllättää kylän, kaikki kyläläiset kokoontuvat kartanoon katsomaan suuren filmitähden esiintymistä. Illan dramaattisessa päätösnumerossa yksi paikalla olleista löytyy murhattuna kartanon varjoista. Kirjan on suomentanut Maija Heikinheimo, ja se ilmestyy helmikuussa.

Victoria Hislopin Paluu on traaginen tarina Espanjan sisällissodasta. Granadan keskellä asuva Ramírezin perhe joutuu todistamaan konfliktin pahimpia julmuuksia Espanjan repiessä itseään hajalle. Nykyajassa lontoolainen Sonia saapuu kaupunkiin tanssiakseen salsaa ja flamencoa, mutta kietoutuu valokuvien kautta sisällissodan tarinoihin. Maaliskuussa ilmestyvän teoksen suomentaja on Laura Jänisniemi.   

Cecilia Samartinin Mofongo on elämänmakuinen tarina perheestä, isoäidistä ja pojasta sekä sukupolvia yhdistävästä rakkaudesta hyvään ruokaan. Koskettava lukuelämys muistuttaa elämän tärkeistä, pienistä hetkistä. Mofongo ilmestyy huhtikuussa, ja sen on suomentanut Seppo Raudaskoski.

Saksalaisen Nina Georgen Pieni kirjapuoti Pariisissa kertoo pariisilaisesta kirjakauppiaasta, jonka Seinessä kelluva kirjakauppalaiva on todellinen kaunokirjallisuusapteekki: sieltä saa kirjoja kaikkiin vaivoihin. Eräänä päivänä kauppias lukee kauan sitten saamansa kirjeen ja päättää kerrankin keskittyä auttamaan itseään. Veera Kasken suomentama romaani ilmestyy huhtikuussa.

Robert Wilsonin Sevillan sokea mies on täydellinen jännäri pääsiäiseen. Tunnetun ravintoloitsijan kuolemaa tutkiva murharyhmän ylikomisario Javier Falcón huomaa vainajan vaiherikkaassa elämässä olevan yllättäviä kytköksiä hänen omaan menneisyyteensä. Maaliskuussa ilmestyvän kirjan suomentaja on Seppo Raudaskoski.


Ihmisen historiaa, synnytysvalmennusta ja matka Kuubaan

Yuval Noah Hararin Sapiens. Ihmisen lyhyt historia on vaikuttava tietokirja ihmislajin historiasta. Rohkea, laaja-alainen ja provokatiivinen teos haastaa kaiken sen, minkä luulimme tietävämme ihmisyydestä: ajatuksemme, tekomme, valtamme – ja tulevaisuutemme. Helmikuussa ilmestyvän teoksen suomentaja on Jaana Iso-Markku.

Maija Kiljusen ja Emilia Ekin Bailamama – Kohti synnytystä jatkaa kaksikon edellisestä Bailamama-teoksesta tutulla tyylillä, mutta tällä kertaa kyseessä on tuhti tietopaketti synnytykseen valmentautumisesta. Kirjojen takana oleva Bailamama® Women -terveysliikuntakonsepti valittiin vuoden liikuntatuotteeksi vuonna 2014 palveluiden sarjassa. Kirja ilmestyy tammikuussa.  

Mato Valtosen Katujen kaunottaret. Kuubalaista aikarautaa on ainutlaatuinen teos kuubalaisista klassikkoautoista. Valtosen upeat kuvat herättävät Havannan katujen kaunottaret eloon, ja kirja sisältää paitsi tarkat tiedot kuvien autoista myös paljon muuta mielenkiintoista tietoa Kuubasta. Kirja ilmestyy tammikuussa.

Bente-Helen Schei on norjalainen ”lettimamma”, jolla on 140 000 seuraajaa Instagramissa. Kirjaan Letitellen – 75 erilaista lettikampausta on koottu helppoja ja vaikeita lettikampauksia erilaisiin tilaisuuksiin. Huhtikuussa ilmestyvän kirjan on suomentanut Päivi Kivelä.

Mato Valtosen ja Kalle Isokallion pokkarina julkaistava Omaan käyttöön kokoaa parhaat viinaselitykset tullille. Nimet ja paikat on muutettu, mutta tarinat ovat tosia. Tätä kirjaa ei voi lukea nauramatta suomalaisten selityksille! Kirja ilmestyy helmikuussa.


Matkoja, hirviöitä ja fantasiaa

Eppu Nuotion ja Aino Louhen Tämä vai tuo? -kuvakirjasarjan ensimmäinen osa ilmestyi keväällä 2015. Tammikuussa ilmestyvässä toisessa osassa Matkakuumetta pohditaan lomalle lähtemiseen liittyviä valintoja.

Shane Hegartyn Kalmankita: Legenda alkaa aloittaa 8–12-vuotiaille suunnatun Kalmankita-sarjan. Avausosassa maailman viimeisen ja ainoan hirviönmetsästäjän poika, melkein 13-vuotias Finn joutuu vastuuseen historian suurimmasta hyökkäyksestä. Hilla Hautajoen suomentama kirja ilmestyy toukokuussa.

Laura Gallego Garcían Idhunin kronikat IV: Mullistus on suositun nuorten fantasiasarjan odotettu neljäs osa. Toukokuussa ilmestyvän kirjan on suomentanut Satu Ekman.

 

Tutustu kevään 2016 kirjakatalogiin:
http://issuu.com/bazarkustannus/docs/bazar_kev__t_2016.


Lisätiedot, katalogit ja arvostelukappaleet:
Bazar Kustannus Oy, markkinointi- ja viestintäkoordinaattori Katariina Vuori,
katariina@bazarkustannus.fi, 0405489810

Liitetiedostot

Bazar Kustannus Oy on osa pohjoismaista Bazar Publishers -kustantamoryhmää.
www.bazarkustannus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs