Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Antiikin ajan historioitsija Titus Liviuksen kirja Karthagon Hannibalin sotaretkestä käännetty suomeksi

Basam Books

Antiikin ajan historioitsija Titus Liviuksen kirja Karthagon Hannibalin sotaretkestä käännetty suomeksi

Tiedote.
Julkaistu: 20.10.2014 klo 12:55
Julkaisija: Basam Books

Historioitsija Titus Livius (n. 59 eaa.-17 jaa.) on vaikuttanut suuresti käsitykseen antiikin ajan Roomasta. Hän kirjoitti alkujaan noin 142 kirjaa käsittäneen 8000-sivuisen suurteoksen Ab urbe condita (´Kaupungin perustamisesta lähtien´) , jonka 21. kirja on nyt saatavilla suomeksi nimellä Karthagon Hannibal lähtee sotaan. Se on yksi suosituimmista meidän päiviimme saakka säilyneistä teossarjan kirjoista.

Yli kaksituhatta vuotta vanhassa kertomuksessa nuori sotapäällikkö Karthagon Hannibal lähtee uhmaamaan Välimeren herruudesta kilpailevaa Roomaa. Sotatoimet alkavat nykyisen Espanjan itärannikolta. Hannibal marssittaa armeijansa, noin 110 000 miestä ja 37 sotanorsua, Pyreneitten kautta nykyiseen Etelä-Ranskaan, yli Rhônejoen ja ylös Alpeille. Marssirivistö etenee työläästi solissa ja liukkailla rinteillä. Hankaluuksia lisäävät lumi ja maanvyörymät, mutta kallioita murtaen raivataan tie Alpeilta Pojoen laaksoon. Siellä Hannibal vie joukkonsa voitosta voittoon, ja Rooman kaupungissa pelätään jo pahinta.

Teoksessa on kattavat johdanto- ja jälkitekstit sekä selitysosio. Teoksen ovat kääntäneet latinan kielestä suomalaiset huippulatinistit Erkki Palmén, Maija-Leena Kallela, Ylermi Luttinen ja Teivas Oksala. Teos on omistettu vuonna 2012 kuolleen Erkki Palménin muistolle.

Suomentajat Maija-Leena Kallela, Ylermi Luttinen ja Teivas Oksala keskustelevat Liviuksen kirjasta Helsingin kirjamessuilla 24.10. klo 16.00-16.30. Haastattelijana Mili Kaikkonen.

Arvostelukappaleet: anna.ulvinen@basambooks.fi

www.basambooks.fi

 

Liitetiedostot

21-vuotias Basam Books on unohdettuihin klassikoihin, vähän käännettyihin kielialueisiin ja hyvinvointiin keskittyvä kustantamo. Basam Booksin valikoima on laaja: kustannamme kirjoja maailmankirjallisuuden huipuista uuteen fantasiaan, joogasta mindfulnessiin, lastenkirjoista matkakirjallisuuteen ja filosofiasta runouteen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs