Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Ainutlaatuinen lastenkirja Sibeliuksesta

Lasten Keskus

Ainutlaatuinen lastenkirja Sibeliuksesta

Tiedote.
Julkaistu: 04.12.2014 klo 10:00
Julkaisija: Lasten Keskus

Lasten Keskus julkaisee tammikuussa 2015 Katri Kirkkopellon lastenkirjan Soiva metsä – Jean Sibeliuksen matkassa. Se sisältää cd:n, jolla Jussi Makkonen, sello, ja Nazig Azezian, piano, esittävät Sibeliuksen tunnetuimpia teoksia.

Soiva metsä on lapsenlapsen näkökulmasta toteutettu kaunis tarina suuresta säveltäjämestarista ja hänen musiikistaan. Musiikkia, kuvaa ja tarinaa yhdistävä elämysmatka johdattaa Sibeliuksen jalanjäljille – Ainolasta Kolin kansallismaisemiin ja aina Pariisiin saakka.

Kirjan herkkä kuvitus ja teksti ovat Katri Kirkkopellon käsialaa. Sibelius 150 -juhlavuoden kunniaksi tehty kuvakirja lapsille on toteutettu suuren säveltäjämestarin ansaitsemalla tavalla: viimeistä säveltä ja siveltimenvetoa myöten taidokkaasti ja kauniisti.

Ajatus Sibelius-aiheiseen lasten kuvakirjaan syntyi tarinallisten koulukonserttien pohjalta. Sellisti Jussi Makkonen on esittänyt käsikirjoittamaansa Sibelius-ohjelmaa vuosien 2010–2014 aikana jo yli 200 000 lapselle eri puolilla Suomea pidetyissä koulukonserteissa.

Sibelius-juhlavuonna koulukonserttikiertueet jatkuvat. Esiintymisiä on eri Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa. Kirja julkaistaan myös ruotsiksi ja englanniksi.

Katri Kirkkopelto on kuvataiteilija, kuvittaja ja kuvataideopettaja. Hän on kuvittanut lukuisia kuvakirjoja ja oppikirjoja. Vuonna 2009 Kirkkopelto sai arvostetun Kylli Koski -palkinnon.

Katri Kirkkopelto, Soiva metsä – Jean Sibeliuksen matkassa. Lasten Keskus 2015. 36 s. Musiikki Jussi Makkonen, sello, ja Nazig Azezian, piano. ISBN 978-952-288-215-8. Kl L 85. Ovh. 27,90. 1/2015

Lisätietoja: Lasten Keskus / viestintäpäällikkö Marja-Liisa Saraste (09 6877 4568) marja-liisa.saraste@lastenkeskus.fi tai Katri Kirkkopelto (050 3573651) katrikirkkopelto@gmail.com; Jussi Makkonen/ Katja Toivanen (040 7011686) katja.toivanen@helsinkicalling.com

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs