Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Äänikirjan tekeminen on kuin palapelin kasaamista

Celia

Äänikirjan tekeminen on kuin palapelin kasaamista

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2012 klo 10:37
Julkaisija: Celia

Celia-kirjasto tuottaa vuosittain 1500 uutta äänikirjaa. Äänikirjan tekeminen on kuin palapelin kasaamista, sillä monen asian pitää loksahtaa kohdalleen ennen kuin asiakas saa kirjan kuunneltavakseen. Aikaa valmistumiseen voi kulua kahdesta neljään kuukautta.

Kun kirjaston kirjavalintaryhmä on päättänyt, että painetusta kirjasta tuotetaan äänikirja kirjaston kokoelmiin, alkaa sopivan lukijan etsiminen ja aikataulujen yhteensovittaminen. Kirjan lukijaksi valitaan henkilö, joka on sopivan ikäinen ja jonka sukupuoli, ääni, kielitaito ja yleinen kokemus sopivat kyseiseen kirjaan.

"Välillä sopivaa lukijaa joutuu todella metsästämään. Jokin aika sitten teimme kirjaa, jossa oli hepreankielisiä sanoja. Lopulta lukijaksi löytyi pappismies, joka osasi lausua hepreaa. Äänikirjan sisällöstä kyllä kuulee, mikäli lukija on ihan pihalla", Celian tuotantopäällikkö Kirsi Ylänne naurahtaa.

Keskimääräisen äänikirjan kesto on kymmenen tuntia. Sen lukemiseen menee tuplasti aikaa, ja lukijat pystyvät työskentelemään muutaman tunnin päivässä - yleensä ääni ei kestä pidempää lukuputkea, ja lukemisen intensiteettikin laskee.

Äänikirjan tekemisestä kerrotaan lisää Celia-kirjaston Pointti-verkkolehdessä. Vuoden ensimmäisessä numerossa perehdytään lisäksi siihen, miten Celia tavoittelee asiakkaiksi nuoria, joilla on lukivaikeus sekä kerrotaan, miten lapsille ja nuorille suunnattu Omppu-hylly helpottaa kirjan äärelle pääsyä Oulun pääkirjastossa.

Lue lisää: Pointti 1/2012

Tilaa ilmoitus uuden Pointti-numeron ilmestymisestä omaan sähköpostiisi

Lisätietoja:

Äänikirjojen tuottaminen: Tuotantopäällikkö Kirsi Ylänne, Celia-kirjasto, puh. (09) 2295 2300, etunimi.sukunimi@celia.fi

Pointti-lehti: Tiedottaja Johanna Kainulainen, Celia-kirjasto, puh. 040 186 9129, etunimi.sukunimi@celia.fi

 

Mikä Celia? Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa kaikille niille, jotka eivät sairauden tai vamman vuoksi voi lukea tavallisia painettuja kirjoja – esimerkiksi näkövammaisille, luki- ja oppimisvaikeuksisille, kehitysvammaisille ja lihastautia sairastaville. Celia tarjoaa asiakkailleen maksutta lainaksi kauno- ja tietokirjallisuutta mm. ääni-, piste- ja elektronisina kirjoina. Lisäksi Celia valmistaa ja myy tai lainaa oppikirjat saavutettavassa muodossa eri koulutusasteille, ja valikoimasta löytyy suurin osa peruskoulun oppikirjoista ja runsaasti lukion oppikirjoja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs