Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » 30 Fates of Finland -teos tukee HelsinkiMission Nuorten kriisityötä

HelsinkiMissio

30 Fates of Finland -teos tukee HelsinkiMission Nuorten kriisityötä

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2016 klo 15:00
Julkaisija: HelsinkiMissio

Tuore 30 Fates of Finland -kirja kertoo valokuvin ja tarinoin 30 tunnetun suomalaisen tien ammattiinsa ja itsensä löytämiseen. Teoksen isä, valokuvaaja Rikhard Larvanto lahjoittaa kirjan tuotot HelsinkiMission Nuorten kriisityölle.

Kokoamalla kansiin ja videolle tarinoita itsensä voittamisesta, haaveisiinsa uskomisesta, oman juttunsa löytämisestä ja ammatinvalinnasta Larvanto haluaa rohkaista nuoria selviytymään ja ottamaan apua vastaan.

– Kirjan päätavoite oli koota yhteen 30 henkilöä, jotka ovat saavuttaneet työllä ja sinnikkyydellä menestystä epätavallisissa uravalinnoissa, ja päässeet asemaansa haasteita voittamalla, kuvailee Larvanto.  – Jos kuka tahansa heistä olisi ilmoittanut nykyisen työnkuvansa yläasteen opinto-ohjaajalle, ajatukselle olisi naurettu. Halusin näyttää, kuinka jokainen on aloittanut matkansa epätodennäköisistä lähtökohdista, ja samalla kerätä yhteen konkreettisia esimerkkejä työstä ja vaikeuksista heidän matkojensa varrelta. Mitään ei saavuteta helposti, mutta suurin epäonnistuminen olisi aina yrittämättä jättäminen.

– Iloitsemme kirjan myötä tulevasta taloudellisesta tuesta Nuorten kriisityöllemme. Tuella voimme kasvattaa nuorten tukihenkilötoimintaamme, kiittää HelsinkiMission keskustelu- ja kriisiavun päällikkö Sari Arolinna. – Jokainen myyty kirja lahjoittaa nuorelle yhden tapaamisen koulutetun tukihenkilön kanssa. Tukihenkilötoiminnalla ehkäistään kymmeniä syrjäytymisiä – sillä tuodaan elämässään haasteita kokeneille nuorille korjaava kokemus, puuttuva aikuinen, joka kannattelee.

Ihmisten selviytymiskykyä tutkittaessa on todettu, että osa puutteellisissa oloissa kasvaneista ihmisistä syrjäytyy, osa pärjää, kuin ihmeen kaupalla. On voitu osoittaa, että selviytyjien tarinoista löytyy yksi aikuinen, joka on uskonut tähän lapseen tai nuoreen. Se ei läheskään aina ole lähisukulainen. Ihmisen syrjäytymisen voi ehkäistä yksi ihminen olemalla hänelle tukena.

Nuoret aikuiset kärsivät yksinäisyydestä enemmän kuin suomalaiset keskimäärin. 18-24-vuotiaista 15 prosenttia kertoo olleensa yksinäinen usein tai jatkuvasti ja peräti 21 prosenttia kokee, ettei kuulu mihinkään ryhmään* 

– Tarvitsemme kipeästi tukihenkilöitä pelastamaan nuoria, Arolinna jatkaa.

Kirjassa ovat mukana: Marco Hietala, Jyrki Linnankivi, Alexander Stubb, Olavi Uusivirta, Li Andersson, Anssi Kela, Jussi Heikelä, Minna Parikka, Bruce Oreck, Maria Guzenina, Oona Tolppanen, Antti Asplund, Sara Sieppi, Jyrki Kasvi, Antero Vartia, Jarkko Martikainen, Kenneth Greve, Eva & Manu, Herra Ylppö, Meeri Koutaniemi, Susanna Koski, Torsti Lehtinen, Tiisu, Kimi Kärki, Teemu Laajasalo, Ville Wikstedt, Fiona Timantti, Kauko Röyhkä ja Ali Jaranghiri.

Kirjan voi ostaa holvi.fi:stä, osoitteesta https://holvi.com/shop/studiolight hintaan 30 €. Jokaisesta kirjasta 15 euroa lahjoitetaan HelsinkiMission Nuorten kriisityöhön.

Videot: Youtube: 30 Fates of Finland -kanava

* RAY:n valtakunnallinen yksinäisyystutkimus, IRO Research Oy, 7/2015

Lisätiedot:

Valokuvaaja Rikhard Larvanto, 040 777 9145, rikhard.larvanto@studiolight.fi

Keskustelu-ja kriisiavun päällikkö Sari Arolinna, 045 352 1848, sari.arolinna@helsinkimissio.fi

Markkinointipäällikkö Helena Hulkko, 050 582 2211, helena.hulkko@helsinkimissio.fi

 

Liitetiedostot

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii senioreiden, nuorten, lapsiperheiden ja erityisryhmien parissa. Järjestö haastaa kaikki suomalaiset toimimaan unohdettujen puolesta - yksinäisyyttä vastaan. Järjestö toimii noin 100 työntekijän ja 800 vapaaehtoisen voimin. Sen toimintaa rahoittavat yksityislahjoittajat, yritykset, säätiöt, Helsingin kaupunki sekä Raha-automaattiyhdistys.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs