Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Ylivieskan palaneen kirkon rauniot dokumentoidaan

Kirkon tiedotuskeskus

Ylivieskan palaneen kirkon rauniot dokumentoidaan

Tiedote.
Julkaistu: 06.04.2016 klo 14:54
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Pääsiäislauantaina 26.3.2016 tulipalossa tuhoutunut Ylivieskan kirkko oli kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti merkittävä rakennus.

Museovirasto, Pohjois-Pohjanmaan maakuntamuseo ja Ylivieskan seurakunta tutkivat ja dokumentoivat yhteistyössä jäljelle jääneet kirkon rauniot lähiviikkojen aikana.

Tietoa kerätään rakenteista, materiaaleista ja esineistöstä. Tehtävänä on tutkia ja tallettaa tietoa kirkon rakennushistorian eri vaiheista. Ylivieskan kirkon raunioiden tutkiminen ja dokumentointi suoritetaan asteittain samanaikaisesti museoviranomaisten valvomien raivaustöiden kanssa.

Ylivieskan kirkosta on tehty pari vuotta sitten 3D-skannaus kirkon sisältä ja ulkoa. Kuluneen viikon aikana skannausaineistoa on työstetty virtuaalimalliksi valokuvien avulla. 3D-skannaus tullaan tekemään myös raunioiden osalta.

Lisätietoja:
Rakennustutkija Juhani Turpeinen, Pohjois-Pohjanmaan museo, p. 044 703 7155
Projektipäällikkö Mikko Himanka, Centria-ammattikorkeakoulu (skannaus), p. 044 449 2537 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs