Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Yli 800 ammattiin opiskelevaa kokoontuu SAKUstars-kulttuurikilpailuun Lahteen 16. - 18.4.

Koulutuskeskus Salpaus

Yli 800 ammattiin opiskelevaa kokoontuu SAKUstars-kulttuurikilpailuun Lahteen 16. - 18.4.

Tiedote.
Julkaistu: 09.04.2013 klo 08:00
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Yli 800 ammattiin opiskelevaa nuorta kilpailee SAKUstars-kulttuurikilpailussa Lahdessa 16. - 18.4. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan kisoja, ja erityisesti niiden avajaisia, jotka järjestetään tiistaina 16.4. klo 18 - 19.30 Lahti Hallissa (Salpausselänkatu 7, Lahti).

Avajaisissa tavoitellaan maailmanennätystä: yli tuhat henkeä on tarkoitus saada tekemään aaltoja koulu- ja työpaikkakiusaamista vastaan. Avajaisissa esiintyvät Koulutuskeskus Salpauksen sirkusartistiopiskelijat, Kaarisillan kuoro sekä rap-artisti Bluffi. Avajaisillan aikana palkitaan ennakkosarjojen sekä ensimmäisen kilpailupäivän voittajia.


Taidetta kahdessa tunnissa ja laulusarjat suosituimpia

SAKUstars on vuosittain järjestettävä kulttuurikilpailu kaikille ammattiin opiskeleville. SAKUstars 2013 -kisa järjestetään Lahti Hallissa (Salpausselänkatu 7, Lahti) sekä Koulutuskeskus Salpauksen keskustakampuksella (Ståhlberginkatu 4 - 6, Svinhufvudinkatu 6 - 8, Lahti). SAKUstars-tapahtumassa kilpaillaan 40 eri sarjassa, joista suosituimmat ovat taidetta kahdessa tunnissa, yksinlaulu ja karaoke.

Suurimmat kisajoukkueet tulevat Keski-Uudenmaan ja Seinäjoen koulutuskuntayhtymistä sekä Koulutuskeskus Salpauksesta. Kisoja isännöivän Koulutuskeskus Salpauksen ennätyssuuressa joukkueessa kilpailee 51 opiskelijaa, joista osa ryhmäsarjoissa ja osa yksilösarjoissa.

Teemana Unelmien amis

SAKUstars 2013 -tapahtuman suojelija on SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly. Kisojen teema on Unelmien amis.

- Tärkeintä SAKUstars-kisassa ei ole voitto vaan osallistuminen. Tapahtuma on kuuluisa SAKU-hengestään, eli kaikki kannustavat kaikkia. Unelmien amis on sitä, että otetaan huomioon toisetkin, sanoo tapahtuman projektipäällikkö Anne Kampman Koulutuskeskus Salpauksesta.


Parkour ja rap Lahden erikoisuuksia

Näytöslaji vaihtelee SAKUstars-kisoissa vuosittain, ja Lahden kisoissa päästään ensimmäistä kertaa kilpailemaan parkourissa. Parkourin taitajat kilpailevat Lahti Hallin edustalla keskiviikkona 17.4. klo 14 - 15.30. Lisäksi kisojen päättäjäisissä torstaina 18.4. klo 10.30 - 12 nähdään Lahden Parkour Akatemian esitys.

Myös rap on Lahden kisoissa tavallista vahvemmin esillä: avajaisissa ja muissa kisojen seremonioissa kuullaan rapia, samoin kuin tapahtuman tunnusmusiikissa. Rap-musiikin kisa käydään 16.4. avajaisten jälkeen klo 21 Lahti Hallin alakerrassa.

SAKUstars 2013 -kisojen järjestelyistä vastaavat Koulutuskeskus Salpaus sekä Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto SAKU ry. Kisajärjestelyissä on mukana noin 400 Salpauksen opiskelijaa.

Lisätietoja
Projektipäällikkö Anne Kampman, puh. 044 708 0484
Kilpailukoordinaattori Susanna Salmi, puh. 044 708 0703

SAKUstars 2013 

Kilpailujen aikataulu 

Tapahtumapaikat 

 

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs