Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Yksiöön en Äitee ota -komedian ensi-ilta Oulun kaupunginteatterissa 12.9.

Oulun kaupunginteatteri

Yksiöön en Äitee ota -komedian ensi-ilta Oulun kaupunginteatterissa 12.9.

Tiedote.
Julkaistu: 04.09.2014 klo 12:10
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä nähdään ensi-illassa 12.9. klo 19 komedia Yksiöön en Äitee ota. Näytelmän on käsikirjoittanut Sirkku Peltola, yksi maamme eniten esitetyistä näytelmäkirjailijoista.  Oulussa Peltolan kirjoittamista näytelmistä on aikaisemmin nähty Suomen hevonen, joka on ollut teatterimme yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä komedioista. Yksiöön en Äitee ota on jatko-osa Suomen hevosen tarinalle.

Yksiöön en Äitee ota on huikean koskettava komedia Kotalan perheestä. Vanha Äite ja keski-ikäinen Aili-tytär elävät arkeaan kuin vanha aviopari. Aili on eronnut, työtön ja entinen laitosompelija, joka on joutunut muuttamaan suvun avaran pientilan pakkoluovutuksen jälkeen Liesuan kunnan keskustaan 24 neliön vuokrayksiöön. Unelmistaan huolimatta hän joutuu jakamaan 1960-luvulla rakennetun, eleettömän loukkonsa yhäti hyvinkin elävän Äitensä kanssa. Yksiössä arvaa toisen ajatuksetkin, ja kun betonikaton alla piipahtelee myös muuta hyvinvoinnin kyydistä tipahtanutta sukua ja tuttavaa, alkaa olla lämmin ja tiivis tunnelma.

Näytelmän ohjaa pitkänlinjan teatteri- ja televisio-ohjaaja Pentti Kotkaniemi. Kotkaniemi muistetaan Oulussa ohjaajana jo vuosikymmenten takaa. Hänen ohjauksiaan ovat olleet Pohjalaisia (1977), Solveigin laulu (1986) ja Tartuffe (1988). Viime vuosina Kotkaniemen ohjauksia on nähty mm. Tampereella; Vadelmavenepakolainen (Tampereen Teatteri, 2012) ja Kuninkaan puhe (Tampereen Työväen Teatteri, 2013). Kotkaniemen ohjaama Kiviä taskussa -komediasuosikki on ollut Helsingin Kaupunginteatterin ohjelmistossa jo 12 vuotta, ja vierailukiertueilla se on alusta asti vetänyt katsomot täyteen ympäri maan.

Suomen hevosesta tutuissa rooleissa jatkavat odotetusti Äite – Anneli Juustinen ja Aili – Jaana Kahra. Ailin tyttärenä nähdään Ronja Ryövärintyttärenäkin yleisönsä ihastuttanut Sanni-Mari Kanto (vier.), poikana Oulun seudulle palannut näyttelijä Mika Nuojua ja maahanmuuttajana Mikko Leskelä. Lavastuksesta ja puvuista vastaa Oulussa ensimmäistä kertaa vieraileva Teemu Loikas.

Näytelmän esityspäivät ovat hieman muuttuneet näyttelijöiden uuden kokoonpanon myötä.

Lisätietoja: tiedottaja Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi

Pressikuvat ovat ladattavissa osoitteesta http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat

HUOM! Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita ensi-iltoihin ja muihin esityksiin, liput, yhteydet ja järjestelyt tiedottajan avulla.

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs