Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Yhteinen AikaMatka Kerrostumiin - SAMKin kuvataiteen ensimmäisten ylemmän AMK-tutkinnon opiskelijoiden näyttely

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Yhteinen AikaMatka Kerrostumiin - SAMKin kuvataiteen ensimmäisten ylemmän AMK-tutkinnon opiskelijoiden näyttely

Kutsu.
Julkaistu: 11.11.2015 klo 10:21
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

14.11. – 4.12. aukioloajat ma-pe 9.00–16.00.

13.11. kello 12.00–14.00 lehdistötilaisuus ja avajaiset kello 18.00–20.00.

Satakunnan ammattikorkeakoulu, Kankaanpään taidekoulun galleria, Paasikivenkatu 24, 38700 Kankaanpää

Satakunnan ammattikorkeakoulussa (SAMK) Kankaanpäässä aloitti ensimmäinen ylempään ammattikorkeakoulututkintoon tähtäävä opiskeluryhmä elokuussa 2015. Kuukausittaisten kontaktipäivien ja opiskelutehtävien varaan rakentuva opiskelu on itsenäistä ja kunkin omista tavoitteista rakentuvaa.  Yhteiseksi oppimiskokemukseksi haluttiin toteuttaa näyttely, jonka yhteydessä konkretisoituu kunkin opiskelijan osaaminen ja siihen liittyvät kehittämistavoitteet. Sen avulla opiskeluryhmä saa vertaistukea ja palautetta myös ohjaajilta ja muilta näyttelyyn tutustuvilta näyttelyvierailta. Koulutuksen tavoitteena on tuottaa vuoropuheluja ja uusia näkökulmia omaan työskentelyyn. Opinnäytetyöprosessin etenee tämän näyttelyn jälkeen kunkin oman kehittämissuunnitelman suuntaan.

Tässä näyttelyyn osallistuvien taiteilijoiden ajatuksia teoksistaan:

Tuomas Hallivuo: Uusimmat teokseni ovat ensimmäisiä askelia siirtymisessäni kertovasta ilmaisusta lähemmäs pelkistetympää ja maalauksellisempaa kuvamaailmaa. Etenen pienin harppauksin kohti jotain uutta, joka voi olla myös harhareitti tai sitten tie, josta avautuu uusia kiinnostavia näköaloja matkallani seuraaviin risteyksiin.

Janne Hokkanen: Olen asettanut ihmisen, luonnon ja teknologian törmäyskurssille, jossa jokainen vaikuttaa toisiinsa.  Koneiden olomuodot kertovat mm. ihmisen tunnetiloista, joita koemme tai jätämme kokematta omissa vajavaisuuksissamme. Toteutan teoksia välillä vahvan intuition vallassa sekä harkitusti visioita työstäen.

Sanna Huhtala: Lopputyöveistokseni jätettiin kokonaan arvioimatta. Höykytettyään minua tarpeeksi kritiikin peitset, K ja P, kävelivät veistoluokan lasioven eteen pöydälle kasattujen veistosten ohi kahville. Nyt teen aivan älyttömiä veistoksia ja maalauksetkin ovat vähän sinnepäin. Toisaalta veistokset ovat ensimmäiseni neljään vuoteen.

Soila Jokinen-Lywood: Työni on jatkumo aikaisemmalle työlleni, Lumme. Sarjan ensimmäinen työ korosti yhteyttämisen tuloksena syntyvää vihreää kasvustoa. Toinen työni kiinnittää huomion lahoamiseen, joka tapahtuu suureksi osaksi sienirihmastojen kautta. Sienet näyttelevät suurta roolia luonnossa tapahtuvassa kierrätyksessä.

Marika Kaipainen: Omassa taiteessani keskeistä on kokemus ja elämys. Olen viimeaikaisissa teoksissa ja taiteellisessa toiminnassani keskittynyt muun muassa leikkiin, vuorovaikutukseen, yhteisölähtöiseen toimintaan ja maailman hieman paremmaksi muuttamiseen. Elämyksellinen ja moniaistinen taiteilijalähtöinen toiminta tarjoaa juuri tätä.

Maijariitta Karhulahti: Taiteessani käsittelen luonnon, rakennetun fyysisen ja sosiaalisen ympäristön sekä ihmisen itsensä välistä suhdetta. Käytän etupäässä tekstiilimateriaaleja, -tekniikoita yhdistäen niitä muuhun löydettyyn, käytettyyn ja sopivaksi valittuun materiaaliin. Kuten teosteni aiheet, myös ilmaisu, on runsasta, kerroksellista ja täynnä yksityiskohtia.

Niina Laitonen: Luonto ja eläimet ovat innoittaneet taidettani sekä aiemmin että tulevaisuudessa. Näissä teoksissa hevonen on edelleen läsnä, mutta tulevissa töissä jäämässä hieman taka-alalle. Näyttelyssä esitettävät teokset heijastavat omaa elämääni sekä sisältävät elementtejä, joilla minulle on suuri symboliarvo.

Harri Rauhaniemi: Installaationi postmoderni ilme rakentuu arkielämässä usein väheksyttyjen materiaalien varaan. Readymade -elementtien hyödyntäminen konstruktiivisessa ilmaisussa virittää postmodernin vuoropuhelun abstraktin käsitteellistämisen ja arkielämän kertakäyttöisen kulutuskäyttäytymisen välille.

Annamari Salmi: Työskentelyni on tutkimusta ympäröivän maailman vaikutuksesta
ihmiseen. Taiteen kautta voin kokea löytämisen iloa, jonka haluaisin myös vastaanottajan kokevan. Visuaaliset metaforat luovuttavat vastaanottajalle tulkinnan, uusien ajatusten ja tuntemisen mahdollisuuden.


Tarkemmin tietoa näyttelystä:
Janne Hokkanen
Kuvataiteilija
040-8619122
janne.hokkanen@student.samk.fi

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs