Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » William N. päiväkirja ja Huorasatu valittiin vuoden äänikirjoiksi

Celia

William N. päiväkirja ja Huorasatu valittiin vuoden äänikirjoiksi

Tiedote.
Julkaistu: 08.11.2012 klo 14:00
Julkaisija: Celia

Vuoden äänikirja 2012 -palkinto on myönnetty Juha Sääsken lukemalle Kristina Carlsonin William N. päiväkirjalle ja Pinja Flinkin lukemalle Laura Gustafssonin Huorasadulle. Vuoden äänikirja valittiin Celia-kirjaston vuosina 2010–2012 tuottamista äänikirjoista ja julkistettiin 8.11.2012, nyt jo kuudennen kerran.

Palkintoraati haluaa poikkeuksellisesti palkita kaksi kirjaa, sillä ne ovat hyvin erityylisiä. Molempia äänikirjoja yhdistää lukijan ja kirjan kohtaaminen. Molemmat lukijat ovat paneutuneet huolella luettavan tekstin tyylilajiin, tunnelmaan ja yksityiskohtiin.

Juha Sääsken luenta on huolellista ja pelkistettyä. Eleetön luenta sopii mainiosti kirjaan, jossa yksinäinen kasvitieteilijä kirjaa ylös havaintojaan ja mietteitään. Erityisesti raati kiittää ranskan tasokasta ääntämistä.

Pinja Flinkin lukema Huorasatu vilisee katukielisiä dialogeja ja monenlaisia hahmoja ihmisistä hirviöihin. Flink on vauhdikkaan kirjan imussa kuin kala vedessä. Hän eläytyy ja käyttää ääntään rohkeasti ja hyvällä maulla.

Näkövammaisten kirjastoyhdistyksen äänikirjaraati jakaa toimikautensa päättyessä äänikirjapalkinnon. Palkinto myönnetään äänikirjan lukijalle, koska lukija ammattitaidollaan vaikuttaa ratkaisevasti siihen, miten kirjan sisältö välittyy kuulijalle. Tarkoituksena on korostaa laadukkaan äänikirjan merkitystä näkövammaisille ja muille lukemisesteisille.

Celian äänikirjoja voivat lainata maksutta kaikki lukemisesteiset eli sellaiset henkilöt, joille tavallisen painetun kirjan lukeminen on sairauden tai vamman vuoksi vaikeaa. Asiakkaina on näkövammaisten lisäksi mm. luki- ja oppimisvaikeuksisia, kehitysvammaisia, lihastautia sairastavia ja afaatikkoja.

Aiemmat Vuoden äänikirja -palkitut:

  • Emilia Pokkinen ja Mika Sairanen (1998; Kanon, Leila. Stadin friidu ja metsien mies)
  • Ull-Britt Gustafsson-Pensar (2000; Mazzarella, Merete. Där man aldrig är ensam : om läsandets konst)
  • Heli Laaksonen (2002; Laaksonen, Heli. Pulu uis)
  • Reijo Hukkanen (2005; Linnilä, Kai. Onko lintu kotona? : sata siivekästä)
  • Maija-Liisa Ström (2009; Joenpelto, Eeva. Kuin kekäle kädessä)

Lisätietoja:

Äänikirjaraadin puheenjohtaja Riikka Hänninen, puh. 050 308 0232, laululahde(at)gmail.com

Linkkejä:

Äänikirjaraati: www.celia.fi/aanikirjaraati

Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa kaikille niille, jotka eivät sairauden tai vamman vuoksi voi lukea tavallisia painettuja kirjoja – esimerkiksi näkövammaisille, luki- ja oppimisvaikeuksisille, kehitysvammaisille ja lihastautia sairastaville. Celia tarjoaa asiakkailleen maksutta lainaksi kauno- ja tietokirjallisuutta mm. ääni-, piste- ja elektronisina kirjoina. Lisäksi Celia valmistaa ja myy tai lainaa oppikirjat saavutettavassa muodossa eri koulutusasteille, ja valikoimasta löytyy suurin osa peruskoulun oppikirjoista ja runsaasti lukion oppikirjoja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs