Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Vuorineuvos Juhani Heinosen viulukokoelman soittimet JAMKille

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Vuorineuvos Juhani Heinosen viulukokoelman soittimet JAMKille

Tiedote.
Julkaistu: 01.03.2016 klo 13:55
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Vuorineuvos Juhani Heinonen muistetaan Jyväskylässä merkittävänä talous- ja kulttuurivaikuttajana. Heinosen rakkain harrastus oli musiikki ja etenkin viulumusiikki. Hänet tunnettiin myös pätevänä harrastajaviulistina.

Vuonna 1975 täyttäessään 50 vuotta hän aloitti lahjarahaston kartuttamisen uudenlaisen, nuorille soittajille tarkoitetun viulukilpailun perustamista varten. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran 1977.

Juhani Heinosen perikunta on halunnut kunnioittaa vuorineuvoksen merkittävää panosta viulunsoiton edistämisessä lahjoittamalla Heinosen viulukokoelman Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikin opetuksessa käytettäväksi. Viulut on tarkoitettu lainattaviksi lahjakkaille nuorille soittajille.

Viulut luovutettiin JAMKille 23.11.2015. Virallinen lahjoitusseremonia järjestetään Juhani Heinonen –viulukilpailun yli 14-vuotiaiden finaalin yhteydessä 9.3.2016 klo 19 Jyväskylän teatteritalolla.

Kokoelma koostuu kuudesta korkeatasoisesta instrumentista, jotka Juhani Heinonen oli itse valinnut ja joilla hän itse soitti aktiivisesti. Viuluista kaksi on italialaista, yksi saksalainen, yksi ranskalainen, yksi unkarilainen  ja yksi suomalainen. Asiantuntijoiden mukaan viulun arvo on sen soinnissa, ja kehittyäkseen lahjakas viulisti tarvitsee tasokkaan instrumentin. Siksi nämä viulut sopivat erittäin hyvin opetuskäyttöön ja perikunta uskoo, että JAMK löytää niille oikeat soittajat.

Vuodesta 1977 alkaen kolmen vuoden välein järjestetty Juhani Heinonen -viulukilpailu käydään Jyväskylässä 5.–9.3. Se on suunnattu Suomen musiikkioppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen opiskelijoille. Kilpailussa on kaksi sarjaa, 10–14-vuotiaille ja 14–22-vuotiaille.

Alkuerät käydään Hannikaissalissa 5.–7.3. Alle 14-vuotiaiden finaali järjestetään tiistaina 8.3. klo 19.00 Jyväskylän ammattikorkeakoulun Hannikaissalissa. Kapellimestarina on Kait Kenner.

Yli 14-vuotiaiden finaalissa 9.3. kilpailijat valitsevat kilpailuteoksensa kolmen viulukonserton joukosta. Finaalin johtaa nuoren polven nouseva kapellimestarinimi Erkki Lasonpalo. 

Viulukilpailun järjestää Jyväskylän ammattikorkeakoulu yhdessä Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön kanssa. Lue lisää.

Liput teatterin lippumyymälästä tai lippu.fi-palvelusta. Liput ovelta 10 €, opiskelijat ja eläkeläiset 5 €. Huom!Median edustajat voivat tiedustella mahdollisia lehdistöpaikkoja konserttiin Jyväskylä Sinfonialta jenni.hakola@jkl.fi tai puh. 0400 640 109.

Lisätietoja:
Anneli Rahn, 050 555 6561, etunimi.sukunimi@gmail.com, Juhani Heinosen perikunta
Eva Halme, koulutuspäällikkö, 040 727 6424, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, musiikin tutkinto-ohjelma

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

@JAMK_fi  

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs