Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Vuoden vertaiskuva valittiin ensimmäistä kertaa

KansalaisAreena ry

Vuoden vertaiskuva valittiin ensimmäistä kertaa

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2015 klo 22:37
Julkaisija: KansalaisAreena ry

Kansalaisareena ry:n Avita Kaveria -hankkeen lanseeraama Vuoden vertaiskuva 2015 on valittu. Voittaja on helsinkiläisen Arja Tuomiojan ottama kuva ”Vaikeakulkuisella polulla pääsemme kyllä eteenpäin toinen toisiamme tukien”. Julkistamistilaisuus oli Vanhalla Ylioppilastalolla 3.12. järjestettyjen Vapaaehtoistoiminnan messujen yhteydessä.

Voittokuvan toivotaan toimivan ”vertaisuuden lähettiläänä” lisäten tietoisuutta vertaisuuden tärkeydestä ihmisten hyvinvoinnille.

Arja Tuomioja on aktiivisesti mukana malmilaisen Tukiyhdistys Karvinen ry:n toiminnassa, jossa vertaisuus on yksi kantavista arvoista. Hän meni itse mukaan toimintaan noin kaksi vuotta sitten, ensin vain tutustumiskäynnille.

− Pian olin keittiössä apulaisena kaksi kertaa viikossa, ja vähitellen aloin viettää aikaani mukavassa porukassa työvuorojeni jälkeenkin. Sain sisältöä päiviini. Toimin kulttuurivastaavana; ohjaan naisten ryhmää sekä draama-ryhmää, olen hallituksen jäsenenä sihteerinä ja vuoden alusta puheenjohtajana. Karvisesta on tullut toinen kotini.

Vuoden vertaiskuva -palkinto tuo Tuomiojan mukaan hienolla tavalla esiin Karvisessa vallitsevan vertaisuuden voiman. Kuva on otettu viime kesänä ”karvislaisten” retkellä Suomenlinnassa.

− Palkinnoksi saatu kamera tulee olemaan ahkerassa käytössä ikuistaen vastaavia hetkiä jatkossakin, Tuomioja kertoo.

Valitsijaraadissa mukana ollut valokuvaaja sekä taide- ja sosiaalikasvattaja Miina Savolainen kertoi vertaiskuvan valinnasta näin: − Kuvia ei voi oikeastaan kilpailun näkökulmasta arvottaa mitenkään, sillä jokainen kuva on ottajalleen ja kuvassa mukana oleville ihmisille todellinen ja painava tarina vertaisuuden arvosta. Hänen mukaansa kilpailuun lähetetyissä kuvissa vertaisuutta nähtiin todella monien asioiden kautta. Vertaisuus merkitsi osallistujille yhdessä kulkemista, jaettua naurua, erilaisten ihmisten ja eläinten arvostavaa kohtaamista, moninaisuuden ylistystä, yksinäisyyden lievittämistä ja lohtua.

Voittajakuvan lisäksi kaksi muuta kuvaa sai kunniamaininnan. Toisen näistä kuvista oli ottanut Maarit Keino Helsingistä. Hänen kuvansa ”Suden hetki – älä unohda ystävää” näytti vertaisuudesta tummia puolia. Toisen kunniamaininnan saaneen kuvan ”Ollaanko kavereita? – Oikea kaveri näkee pintaa syvemmälle” oli ottanut Pia Simonen Orimattilasta.

Voimauttavan valokuvan menetelmän kehittänyt Miina Savolainen kertoi kokemuksistaan kuvien valintaprosessista seuraavaa: − Minusta on hienoa olla mukana projekteissa, jotka lisäävät moniäänisyyttä ja ihmisten osallisuutta. Kokemusasiantuntijuus on tämän päivän juttu, ja vertaisuuden näkyväksi tekeminen on yhteiskunnallisesti tärkeää.

Raati koostui Miina Savolaisen lisäksi Sanna Kontkasesta (RAY), Valpuri Mäkisestä (Canon Oy), Vesa Vattulaisesta sekä Heli Lumiarosta (Kansalaisareena ry).

Lisätietoa: Tukiyhdistys Karvinen ry, Lea Heino, tukiyhdistys@kolumbus.fi

Julkistamistilaisuuden kuvassa: Heli Lumiaro (vas), Arja Tuomioja ja Maarit Keino

Liitetiedostot

Kansalaisareena on ainoa kaikkien vapaaehtoistoimijoiden edunvalvoja Suomessa. Lähes puolet suomalaisista tekee vapaaehtoistyötä ja neljä viidestä on kiinnostunut tekemään vapaaehtoistyötä.

AvitaKaveria-hankkeessa koulutetaan vertaisohjaajia ja lisätään vertaistukea.

 

Lisätietoja:
Viestintäsuunnittelija Katja Reinikainen,
katja.reinikainen@kansalaisareena.fi
p. 040 742 2235
 
Projektinvetäjä Heli Lumiaro,
heli.lumiaro@kansalaisareena.fi
p. 050 346 5438
 
www.kansalaisareena.fi
 
www.kansalaisareena.fi/avitakaveria/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs