Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Vuoden 2014 nuorten taiteilijoiden vastavuoroinen taideprosessi käynnistyi EMMAssa

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Vuoden 2014 nuorten taiteilijoiden vastavuoroinen taideprosessi käynnistyi EMMAssa

Tiedote.
Julkaistu: 27.01.2015 klo 09:55
Julkaisija: EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museon Areena-tilassa avautui 27.1.2015 taiteilijapari Nabb+Teerin yleisön kanssa vastavuoroisesti rakentuva taideprosessi. Vuoden 2014 nuoriksi taiteilijoiksi valittujen Janne Nabbin (s. 1984) ja Maria Teerin (s. 1985) kokonaistaideteos rakentuu ja purkautuu tilassa esilläolonsa aikana. mesh/mɛʃ/-taideprosessi rakentuu EMMAssa 27.1.-15.3.2015 välisenä aikana.

Näyttely:

mesh/mɛʃ/ käynnistyy näyttelyn avautuessa tyhjillään olevasta tilasta ja päättyy näyttelyn lopulla pidettävään avoimeen luentoon. EMMAn varastojen uumenista esiin kaivetuista esityskalusteista ja taiteilijoiden mukanaan tuomista nomadisista rakennuspalikoista syntyy tilaan väliaikaisia asetelmia ja sommitelmia, joita kasataan ja puretaan tarpeen mukaan.

Esineet muodostavat tilaan kohtaamispaikkoja, jotka rakentuvat sattumanvaraisuuden tai hetkellisen tarpeen ohjaamina ja muuttavat myöhemmin muotoaan. Työryhmä Nabb+Teeri työskentelee Areena-tilassa viikkokalenterin mukaisesti, lähes päivittäin. Työskentely muodostaa näyttelytilan seinille karttoja ja kaavioita. Eräs niistä lainaa muotonsa verkkokaaviolta. Verkkokaavio on verkon graafinen esitys, tapa tarkastella tehtäviä, riippuvuuksia ja projektin kriittistä polkua.

Näyttelyn nimiteema mesh/mɛʃ/ viittaa monimutkaiseen tapahtumasarjaan, jossa asiat, tilanteet, ihmiset ja esineet ovat sotkeutuneet tai kietoutuneet toisiinsa. Se voi tarkoittaa myös sekä verkossa olevien solmujen ja silmukoiden muodostelmia että verkon silmien tyhjiä välitiloja.

Janne Nabb ja Maria Teeri ovat kutsuneet prosessiin mukaan myös säveltäjä Timo Tuhkasen. Hän toteuttaa näyttelylle ääniraidan EMMAn tilassa syntyvästä materiaalista. Timo Tuhkanen (s. 1983, Muscatissa, Omanissa) on säveltäjä, runoilija, kustantaja ja kuvataiteilija. Hän on opiskellut säveltämistä, improvisaatiota ja orkesterinjohtoa Brunelin yliopistossa Lontoossa, josta hän valmistui 2009. Tuhkanen asuu ja työskentelee Helsingissä.


Näyttelyyn liittyy myös verkkosivu osoitteessa: http://whatamesh.info/
Näyttelyn EMMAn verkkosivuilla: http://www.emma.museum/areena_nabb_teeri

Työryhmä Nabb+Teeri:

Janne Nabb (s.1984, Kannuksessa) ja Maria Teeri (s.1985, Oulussa) ovat toimineet yhdessä vuodesta 2008 lähtien. Taiteilijoita ohjaa ajatus siitä, kuinka me on enemmän kuin minä. Työparina toimiminen ei kuitenkaan ole heille itseisarvo, vaan paremminkin nykyaikaa, käytännöllistä ja tekemistä rikastavaa.

 

Vuonna 2014 heidät valittiin Vuoden nuoriksi taiteilijoiksi. Nabb ja Teeri työskentelevät materiaalisuuteen kiinteästi kuuluvien muutosprosessien, kuten käyttämisen, kulumisen, kuluttamisen ja tuhoutumisen parissa. He ovat opiskelleet kuvataidetta yhdessä Limingassa, Kankaanpäässä ja Helsingissä. Nabb+Teeri asuvat ja työskentelevät Övermarkissa, Pohjanmaalla.

 

Taiteilijoiden CV: http://nabbteeri.com/cv.html
Taiteilijoiden verkkosivut: nabbteeri.com , nabbteeri.blogspot.fi


EMMAn Areena-tila:


Areena on EMMAn näyttelytila, jonka tavoitteena on tarjota pysyvä esitystila kokeelliselle, paikkasidonnaiselle, poikkitaiteelliselle ja prosessimaiselle taiteelle sekä erilaisille yhteistyöprojekteille ja interventioille. Areena tarjoaa EMMAlle mahdollisuuden laajentaa yhteistyötä aktiivisten kotimaisten sekä kansainvälisten nuorten ja etabloituneiden taiteilijoiden sekä säätiöiden ja muiden organisaatioiden kanssa.

 

Lisätietoja:
Pilvi Kalhama, museonjohtaja, EMMA.
pilvi.kalhama@emma.museum, p. 040 533 4070

Lehdistökuvat: http://kuvat.emma.museum/kuvat/Lehdistokuvat-Press/NabbTeeri/
salasana: emmamuseum

EMMA - Espoon modernin taiteen museo on yksi Suomen merkittävimmistä taidemuseoista. EMMAn näyttelytilat on jaettu Saastamoisen säätiön taidekokoelman sekä vaihtuvien näyttelyiden kesken. EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs