Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Virsivisan voitto Vantaalle

Kirkon tiedotuskeskus

Virsivisan voitto Vantaalle

Tiedote.
Julkaistu: 22.05.2015 klo 18:37
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Valtakunnallisen Virsivisan on kaudella 2014-2015 voittanut Mikkolan koulun Pitkät ja pätkät -joukkue Vantaan Korsosta. Virsivisan voittaja ratkesi finaalissa Kuusankoskella 22.5. 

Koululaiset kilpailivat virsiosaamisesta nyt seitsemättä kertaa. Kilpailuun osallistui 4 500 kolmas- ja neljäsluokkalaista ympäri maan. Eri karsintavaiheiden kautta finaaliin valikoitui kahdeksan joukkuetta, jotka edustivat Suomen eri hiippakuntia.

Virsivisan tavoitteena on innostaa koululaisia virsien laulamiseen ja suomalaisen virsiperinteen monipuoliseen tuntemiseen. Virsivisan tehtävien kautta monissa kouluissa on tutustuttu virsiin jo syksystä saakka.

”Taso oli todella kova. Jotkut tehtävät olivat vaikeita jopa yleisössä istuneille kanttoreille, mutta silti kaikki joukkueet saivat ainakin jostakin tehtävästä täydet pisteet”, kertoo tuomariston puheenjohtaja, kirkkomusiikin kouluttaja Ulla Tuovinen.

Virteen sopii myös rap

Paitsi laulamista tehtävissä edellytettiin melodioiden tunnistamista erilaisista sovituksista, virsien sisällön tuntemusta ja nokkeluutta. Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi joukkueet olivat myös valmistelleet etukäteen luovan tehtävän – johdannon virteen Soi kunniaksi Luojan. Toteutuksessa sai vapaasti eri tyylejä ja taidemuotoja. 

”Esitykset olivat huikeita. Niissä hyödynnettiin hienosti erilaista osaamista, joka sitten nivottiin onnistuneeksi kokonaisuudeksi. Se kertoo todellisesta osaamisesta. Esimerkiksi Sibelius-räppi oli paitsi toimiva musiikillisesti myös tietoa antava, hauska ja vahvasti kiinni tässä päivässä”, Ulla Tuovinen kertoo.

Voittajajoukkueeseen kuuluvat Iita Hietikko, Wilhelmiina Riihimäki ja Minja Vilpponen. Taustatukena on ollut luokan opettaja on Anna Laakso.

Paitsi voitosta tytöt olivat innoissaan myös virsien laulamisesta sinänsä.

”Virsiä on tosi kiva laulaa. Ne ovat niin iloisia ja tunteellisia. Ja varmasti niiden laulamista jatketaan ihan omaksi iloksi", voittajat vakuuttivat. Kaikkien lempivirsi on Ah kuinka kevät hohtaa.

Toiselle sijalle finaalissa tuli Kangasvarren koulun Taivaan linnut Luumäeltä ja kolmannelle Pikku Lihapullat Riihimäen koulusta Tuusulasta.

Virsivisan finaali oli osa Kouvolan Kirkkopäivien ohjelmaa.

Virsivisa-kilpailun järjestää Seurakuntien Lapsityön keskus yhteistyössä kirkkohallituksen, PTK – poikien ja tyttöjen keskuksen sekä Opetushallituksen kanssa.

Lisätiedot: tiedottaja Erja Saarinen, p. 0400 510 909, erja.saarinen@lastenkeskus.fi. Voittajajoukkueen kuva saatavilla sähköpostitse sekä viimeistään maanantaina 25.5. osoitteessa kuvapankki.evl.fi hakusanalla Virsivisa.

Kirkkopäivät Kouvolassa 22.-24.5. Kirkkopäivien ohjelma 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs