Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Video Miss Universum 1975 -näyttelyn avajaisista on julkaistu Museoviraston verkkosivuilla

Museovirasto

Video Miss Universum 1975 -näyttelyn avajaisista on julkaistu Museoviraston verkkosivuilla

Tiedote.
Julkaistu: 21.05.2015 klo 09:22
Julkaisija: Museovirasto

Anne Pohtamo kruunattiin Miss Universumiksi San Salvadorissa 19. heinäkuuta 1975. Museoviraston Journalistisen kuva-arkiston JOKAn uudella videolla johtaja Timo Kekkonen, presidentti Urho Kekkosen pojanpoika, avaa Miss Universum 1975 -näyttelyn Tamminiemessä Helsingissä.

Samana kesänä, kun Anne Pohtamo kruunattiin maailmankaikkeuden kauneimmaksi, presidentti Kekkonen isännöi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökokousta Helsingissä. Timo Kekkonen muisteli avajaisissa, mitä tapahtui 40 vuotta sitten Tamminiemessä ja Suomessa. Museoviraston Journalistisen kuva-arkiston JOKAn kokoelmista on etsitty Pohtamon kuvien lisäksi ETYK-kuvia Miss Universum 1975 -näyttelyyn.

Anne Pohtamon kruunua, pokaalia, valtikkaa ja ihania missivuoden iltapukuja voi katsoa Tamminiemessä vuoden loppuun asti.

Kauneutta Suomesta – Journalistisen kuva-arkiston JOKAn missikuvia Museoviraston kirjastossa
Suomalaista naiskauneutta voi ihailla myös Museoviraston kirjaston aulassa Helsingin Alppilassa. Esillä on missikuvia vuosien varrelta Museoviraston Journalistisen kuva-arkiston JOKAn kokoelmista.  JOKA säilyttää ja julkaisee suomalaisia lehtikuvakokoelmia. JOKA perustettiin vuonna 2014 Museoviraston Kuvakokoelmien yhteyteen.

JOKA on tuottanut myös kuvavideon Miss Eurooppa -kilpailusta, joka pidettiin Suomessa kuusikymmentä vuotta sitten kesällä 1955. Miss Eurooppa -kisoista tehtiin kokoillan elokuva ”Miss Eurooppaa metsästämässä”. Komedian pääosissa näyttelivät Lasse Pöysti ja vuoden 1954 Miss Suomi -kilpailun kansikuvatyttö Lippe Hokkanen (myöhemmin Lippe Suomalainen). Lehtikuvaaja U. A. Saarinen valokuvasi sekä Miss Eurooppa -kisoja että elokuvan tekoa. Koska Miss Eurooppa -kisan aikaiset negatiivit ovat huonossa kunnossa, ne digitoitiin JOKAssa tänä vuonna.

Journalistinen kuva-arkisto JOKAn video Miss Universum -näyttelyn avajaisista: http://joka.nba.fi/fi/ajankohtaista/miss-universum-1975-nayttely-tamminiemessa

Lisätietoja Miss Universum -näyttelystä:
näyttelyamanuenssi Aino-Maija Kaila, Kansallismuseo, p. 040 128 6362, aino-maija.kaila@nba.fi

Lisätietoja Journalistinen kuva-arkisto JOKAsta:
amanuenssi Raija Linna, p. 040 128 6124, raija.linna@nba.fi

 

Museovirasto on aineellisen kulttuuriperinnön ja kulttuuriympäristön asiantuntija, palvelujen tuottaja, toimialansa kehittäjä ja viranomainen.


 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs