Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Vanhoja valokuvia kerätään taas 26.10. Lahden pääkirjastossa

Lahden kaupunki

Vanhoja valokuvia kerätään taas 26.10. Lahden pääkirjastossa

Tiedote.
Julkaistu: 20.10.2015 klo 10:05
Julkaisija: Lahden kaupunki

Albumit auki –hanke kerää lahtelaisten kotialbumien aarteita verkkoon talletettavaksi.  Kuvia on mahdollisuus tuoda maanantaina lokakuun 26. päivänä klo 12 – 16 pääkirjastossa järjestettävään keruutilaisuuteen. Keruutilaisuus järjestetään lehtilukusalin yhteydessä sijaitsevassa opintosalissa. Tilaisuudessa on esillä hankkeen aikana kerättyjä kuvia.

Jos et nyt pääse paikalle, kuvia on mahdollista tuoda Päijät-Hämeen Elokuvakeskuksen toimitiloihin Kino Iiriksen yhteydessä sijaitsevaan Tammisaliin. Katso tarkemmat ohjeet kotiseutufilmit.fi:n kotisivuilta:  http://kotiseutufilmit.fi/albumit-auki-kerayspaivat-ja-valokuvanayttely/

Pääkirjaston keruutilaisuudessa voi tutustua myös maakuntakirjaston kotiseutusivustoon, Päijät-Häme-wikiin, joka on kotiseutuaineiston tietopankki. Wikiin voi tallentaa maakuntaan liittyviä kuvia, kertomuksia ja muistelmia. Kirjoitusohjeet saa mukaan. Wikiä esittelee kaupunginkirjaston informaatikko Merja Taavila.

Lahti-aiheisia kuvia voi katsella Albumit auki – verkkosivujen Lahti-kokoelmassa: https://albumitauki.fi/

Kuvat tallennetaan verkkoarkistoon, josta niitä pääsee katselemaan Albumit auki -nettisivujen kautta. Alkuperäiset kuvat palautetaan omistajalle digitoimisen jälkeen, ja niistä saa halutessaan tallenteen muistitikulle. Kuvista kannattaa kertoa esimerkiksi, missä maisema on kuvattu, henkilöiden nimet, kuvausvuosi  sekä kuvaushetkeen mahdollisesti liittyvät muistot. Tallentamista nopeuttaa, jos irtokuvien taakse on laittanut muistilapulle oheiset tiedot. Albumiin liimattuja kuvia ei kannata irrottaa, sillä sivut voidaan skannata kokonaisina. Tällöinkin olisi hyvä, että kuvien alla olisi kuvatekstit joko teipillä kiinnitettävillä irtolapuilla tai kansioon kirjoitettuna.

Lisätietoja:

Sauli Hirvonen                                                                 Keijo Skippari

Lahti-Seura                                                                  Lahden videokuvaajat ry

puheenjohtaja@lahtiseura.fi                                         keijo.skippari@dnainternet.net

puh. 050 3085303                                                        Puh. 040 5541394

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs