Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Vanhan Suurtorin gallerioiden uusien näyttelyiden avajaiset 19.11.

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Vanhan Suurtorin gallerioiden uusien näyttelyiden avajaiset 19.11.

Kutsu.
Julkaistu: 17.11.2015 klo 10:52
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Vuoden 2015 viimeiset näyttelyt avautuvat  Vanhan Suurtorin gallerioissa
torstaina 19.11.2015 klo 17–20

Näyttelyt avoinna 20.11.2015–3.1.2016.

Vanhan Raatihuoneen galleria
Aaron Hiltunen: Uusia maalauksia
”Näyttelyni Vanhan Raatihuoneen galleriassa sisältää enimmäkseen uusia öljy-, tempera- ja sekatekniikka -teoksia. Mukana on myös tussimaalauksia kankaalle. Gallerian tiloihin halusin ottaa mukaan myös minulle merkityksellisiä vanhempia teoksia. Kuusiosainen piirrossarja Pelti-Antti käsittelee veljeni, mielenkiintoisen persoonan, viimeisiä elinpäiviä vuonna 2000. Teokseni ovat melkein kaikki kuvitteellisia, yhteiskuntaakin kantaaottavia”.
Lisätiedot Aaron Hiltunen, puh. 02 248 5389

Galleria Berner
Natalia Kopkina: Aamu iltaa viisaampi
”Näyttelyssä on esillä teoksia kahdesta eri valokuvasarjasta: Motherland  ja 10/10. Lapsena asuin siskoni, vanhempieni ja isovanhempieni kanssa pienessä kaksiossa Leningradissa. Inkeriläisten paluumuuton alkaessa vuonna 1991 muutimme vanhempieni kanssa Turkuun. Venäjän kulttuuri, perinteet ja kieli ovat vaikuttaneet syvimpään olemukseeni ja visuaaliseen maailmaani. Minua kiinnostaa venäläinen sielu – tunne tai identiteetti, joka minulla on, vaikka olen kauan sitten muuttanut Venäjältä pois. Vuosina 2009-2013 kuvasin ison negatiivikoon kameralla erilaisia ideoita, joista vähitellen muodostui kuvasarja 10/10. Valokuvissa on sanoin selittämättömiä ulottuvuuksia ja merkityksiä. Kun valokuva syntyy, syntyy aivan omanlaisensa maailma. Se on irrallinen todellisesta kohteestaan ja on täydellinen itsessään. Olen kiinnostunut tämän uuden maailman tuottamasta tunne-elämyksestä, enkä niinkään sen järkiperäisestä analyysistä”.
Lisätiedot Natalia Kopkina , puh. 040 760 1545, nkopkina@gmail.com

Brinkkalan Galleria
Natalia Rozhkova: “All, in all things is my soul…”
Natalia Rozhkova on valmistunut kuuluisasta Keisarillisen posliinitehtaan taidekoulusta Pietarissa ja suorittanut myös kuvataiteen pedagogiset opinnot. Brinkkalan galleriassa esillä olevat teokset ovat syntyneet kollaasitekniikalla, joka on ikivanha, jo toiselta vuosisadalta saakka tunnettu kuvan tekemisen tapa. Turussa esillä olevissa kollaaseissa vanhat, keskenään ristiriitaiset kulttuuriset myytit sekoittuvat hienostuneeksi ja houkuttelevaksi ”maailmaksi”, joihin kätkeytyy dramaattisia, juonellisia tarinoita.
Lisätiedot Grigori Rozhkov, +7 (812) 400 23 02, grigory@gec.org.ru

Ullakkogalleria
Tarja Malinen
”Näyttelyni perusajatuksena minulla on ollut YK:n Lapsen oikeuksien sopimus. Sopimuksen mukaan jokaisella lapsella tulisi olla yhtäläinen oikeus säilyä hengissä, elää arvokas ja turvallinen elämä. Ullakkogallerian näyttelyyni tuon esille veistosinstallaation sekä valokuvia. Installaatio-teoksellani Yhdessä (2014–15)
haluan tuoda esille rauhaa ja rakkautta, riippumatta siitä, missä kulttuurissa elämme täällä maapallolla, vaikka se tuntuukin olevan tässä ajassa täysin mahdotonta.
Valokuvissani olen käsitellyt ympäristöteemaa. Olen valokuvannut veistoksiani luonnon keskellä pääosin Pohjois-Karjalassa. Haluan luontokuvillani tuoda esille sen, että puhdas luonto ja luontokokemukset kuuluvat myös lapsen oikeuksiin”.
Lisätiedot Tarja Malinen, puh. 0445-411758, darjamalinen@gmail.com

Lisätiedot ja kuvapyynnöt
Marjo Aurekoski-Turjas
puh. 040 652 8941, marjo.aurekoski-turjas@turku.fi
Turun museokeskus, Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs