Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Vanhan Suurtorin gallerioiden uudet näyttelyt avautuvat Taiteiden yönä 18.8.

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Vanhan Suurtorin gallerioiden uudet näyttelyt avautuvat Taiteiden yönä 18.8.

Tiedote.
Julkaistu: 16.08.2016 klo 08:00
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Vanhan Suurtorin gallerioiden uudet näyttelyt avautuvat
Taiteiden yönä 18.8.

Vanhan Suurtorin gallerioissa avautuu kolme uutta näyttelyä Taiteiden yönä 18.8. klo 17, ja galleriat ovat avoinna klo 22 asti.

God Rot Their Souls
Dave Bergin animaatio Galleria Harmaassa 19.8.–25.9.2016
Dave Bergin tietokoneavusteisessa animaatiossa yhdistyvät tekniikan tarkkuus ja kerronnan runollisuus, todentuntu, ja todellisuudesta erkaantuminen. Animaatiokuva God Rot Their Souls on dystooppinen uni maailmasta, jossa ihmiskunta on kääntynyt itseään vastaan.Toisiaan seuraavat tapahtumat ja kohtaukset muodostavat kertomuksen, jossa järjestys ja sitä edustavat elementit alkavat hajota.

Dave Berg (s.1981) on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2013. Bergin teoksia on esitetty lukuisilla festivaaleilla koti- ja ulkomailla. Viimeaikaisiin yksityisnäyttelyihin lukeutuvat mm. Muu ja Titanik (2015) sekä Forum Box ja Kluuvin galleria (2014).

Kuvitella / kokea / kerääntyä
Vanhan Raatihuoneen galleriassa 19.8.–25.9.2016
Kuvitella / kokea / kerääntyä perustuu taiteilijoiden paikkasidonnaiseen työskentelyyn Vanhan Raatihuoneen galleriassa ja sen lähiympäristössä. Tila ja paikka saavat näyttelyssä kolme erilaista tulkintaa. Maria Pääkkösen, Salla Myllylän ja Ulla Leppävuoren työskentelyä yhdistää kiinnostus maisemaan, havaintoon ja valoon sekä ulko- ja sisätilan väliseen suhteeseen.

Leppävuori, Myllylä ja Pääkkönen ovat valmistuneet Kuvataideakatemiasta. Näyttely on taiteilijoiden ensimmäinen yhteisnäyttely.

Lisätiedot
Salla Myllylä, salla.myllyla@gmail.com, p. 040 181 0500
Maria Pääkkönen, mariapkknen@gmail.com, p. 044 302 9560
Ulla Leppävuori, ulla.leppavuori@gmail.com, p. 050 53 73 011

Elämän paikat
Helena Inkerin valokuvanäyttely Brinkkalan galleriassa 19.8.–25.9.2016
Elämän paikat -valokuvaprojektissa joukko helsinkiläisten hoivakotien asukkaita ja heidän läheisiään jakoi kuvin ja tarinoin muistoja niistä elämän tärkeistä paikoista, joissa he ovat kokeneet jotakin ilahduttavaa tai sykähdyttävää, jotakin ikimuistoista.

Projektin aikana osallistujat palasivat valokuvaaja, sosionomi Helena Inkerin kanssa heille itselleen tärkeään paikkaan valokuvattavaksi. Yhteiset kahvihetket ja keskustelut vanhojen albumi-, dokumentti- ja taidevalokuvien äärellä siivittivät matkaa muistoihin.

Valokuvat ja tekstit kurottavat Tammisaaren saaristosta Esplanadin vilinään ja aina sotalapsuusmuistoihin Ruotsin maaseudulle. Pitkän elämän aikana karttuneet sirpaleiset muistot punoutuvat kokonaisiksi tarinoiksi, joissa mennyt kohtaa nykyisyyden. Samalla kun teokset kertovat yksilöllisiä tarinoita, ne piirtävät kuvaa jaetusta kokemusmaailmasta ja historiasta.

Hanketta on rahoittanut Suomen Kulttuurirahasto Taidetta hoitolaitoksiin -apurahalla ja sen yhteistyökumppanina ovat olleet Suomen valokuvataiteen museo, Roihuvuoren monipuolinen palvelukeskus ja Seniorisäätiö.

Lisätiedot
Helena Inkeri, helena@elamanpaikat.fi, www.elamanpaikat.fi

 

Vanhan Suurtorin galleriat ovat avoinna ti–su klo 10–18. Gallerioihin on vapaa pääsy.

Lisätiedot Vanhan Suurtorin gallerioiden näyttelyistä
Piia Oksanen, kuraattori
puh. 040 637 1023, piia.oksanen@turku.fi
Turun museokeskus, Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Vanhan Suurtorin galleriat verkossa ja somessa
turku.fi/vanha-suurtori/galleriat
facebook/Vanhan-Suurtorin-Galleriat Turku
Instagram galleriatsuurtorilla

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs