Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Vanhan rakennuksen ylimitoitettu korjaaminen on tuhlausta

Museovirasto

Vanhan rakennuksen ylimitoitettu korjaaminen on tuhlausta

Tiedote.
Julkaistu: 22.03.2016 klo 10:35
Julkaisija: Museovirasto

Ennen sanottiin, että suojellussa talossa vaikeinta on hissin sijoittaminen. Nykyään hankalinta on ilmanvaihtojärjestelmän uudistaminen. Hissin vuoksi uhrattiin ehkä vain tila per kerros. Ilmanvaihdon reittien ja reikien tekeminen sekä rakenteiden tiivistäminen kajoavat rajusti kaikkiin rakenteisiin ja pintoihin. Museoviraston asiantuntijat Jaakko Holma, Anu Laurila ja Pekka Lehtinen toteavat viraston blogissa, että energiatehokkuusinnossa olemme kadottamassa taas kerran yhteyden perinteiseen ja yksinkertaiseen rakentamiseen.

”Massiivisten rakenteiden ja luonnonmukaisen ilmanvaihdon ominaisuudet ovat ylivoimaisia verrattuina niihin rakenteisiin ja järjestelmiin, joita nyt suositaan. Ne ovat ekologisesti kestäviä ja elinkaarinäkökulmasta energiatehokkaita. Kestäviksi osoittautuneet rakennukset on säilytettävä kaikkine yksinkertaiseen, toimivaan tekniikkaan perustuvine ominaisuuksineen. Rakennuksia on suojeltava tarpeettomalta lisäeristämiseltä ja koneellistamiselta”, he kirjoittavat ja toteavat myös, että yhteiskunnallamme ei ole varaa ylimitoitettuun korjaamiseen.

Lue blogikirjoitus ”Yhteys yksinkertaiseen rakentamiseen on katoamassa” Museoviraston verkkosivuilla osoitteessa http://blogi.nba.fi/2016/yhteys-yksinkertaiseen-rakentamiseen-katoamassaMuseovirasto on aineellisen kulttuuriperinnön ja kulttuuriympäristön asiantuntija, palvelujen tuottaja, toimialansa kehittäjä ja viranomainen.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs