Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Vanha Suurtori täyttyy taideakatemialaisten taiteesta

Turun ammattikorkeakoulu

Vanha Suurtori täyttyy taideakatemialaisten taiteesta

Tiedote.
Julkaistu: 21.04.2015 klo 15:04
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Huhti- ja toukokuussa Vanhalla Suurtorilla kävijän on vaikea välttyä Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian opiskelijoiden taiteelta. Galleria Bernerissä, Vanhan Raatihuoneen Galleriassa sekä Ullakkogalleriassa on esillä opinnäytetyönäyttelyjä.

Lilli HaapalanMarko Backmanin sekä Seija Sainion näyttelyt tarkastelevat kukin aikaa ja tilaa eri tavoin ja näkökulmin. Ullakkogalleriassa Haapalan valokuvanäyttely Luonnon tila pohtii ihmisen ja luonnon suhdetta sekä sitä, miten pitkällä aikavälillä asiat toistuvat samankaltaisina. Näyttely on valokuva- ja installaatiopainotteinen, ja töissä visuaalinen maailma yhdistyy tuoksuaistimuksiin.

Vanhan Raatihuoneen Galleriassa arkiset huonetilat näyttäytyvät erityisinä

Marko Backmanin opinnäytetyönäyttelyn maalauksissa todellisuusvaikutelma yhdistyy epätodellisiin elementteihin. Näyttelyn nimi Sisätilat viittaa konkreettisiin huonetiloihin sekä katsojan ja taiteilijan mielen sisäisiin tiloihin.

– Vaikken mieti teosteni aiheita ja sisältöjä ennalta, ne ilmentävät aikaani ja ympäristöäni. Siksi ne ovat myös kanssaihmisille merkityksellisiä, kertoo Backman.

Vaikka jokainen maalaus on itsenäinen teos, muodostavat ne yhtenäisen kokonaisuuden. Väljästi ripustetut kookkaat maalaukset löysivät paikkansa myös käytännön perustein.

– Vanhan Raatihuoneen Galleriaan oli mahdollista ripustaa maalaukset haluamallani tavalla, Backman toteaa.

Kansallismaisema urbanisoituu Galleria Bernerissä

Seija Sainion Näillä näkymin -näyttelyn maalaukset taas houkuttavat katsojaa havainnoimaan urbanisoitumista arkiympäristössään. Esimerkkinä Turku–Helsinki välisen moottoritien varrella seisovat ladot.

– Haikeana näen, miten entisajan heinälatoromantiikan symbolit lahoavat pellonsyrjissä muovitettujen pyöröpaalien syrjäyttäminä, toteaa Sainio.

Backmanin, Haapalan ja Sainion näyttelyt ovat esillä 24.4.–24.5. Gallerioihin on vapaa pääsy.

 

Lisätietoja

Sisätilat
Vanhan Raatihuoneen Galleria, Vanha Suurtori 5
24.4.–24.5.
ti–pe klo 12–19, la–su klo 11–17
Marko Backman
045 888 7740

Luonnon tila
Ullakkogalleria, Vanha Suurtori 3
24.4.–24.5.
ti–pe klo 12–19, la–su klo 11–17
Lilli Haapala
045 121 2284

Näillä näkymin
Galleria Berner, Vanha Suurtori 5
24.4.–24.5.
ti–pe klo 12–19, la–su klo 11–17
Seija Sainio
040 057 2179

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs