Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Valtakunnallinen tanssitapahtuma Arktiset askeleet tanssitaan Oulussa 21.–24.3.

Oulun ammattikorkeakoulu

Valtakunnallinen tanssitapahtuma Arktiset askeleet tanssitaan Oulussa 21.–24.3.

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2013 klo 07:58
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Vuodesta 1985 lähtien Oulussa vuosittain järjestetty valtakunnallinen tanssitapahtuma Arktiset askeleet tanssitaan jälleen ensi viikolla 21.–24.3.

Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) Kulttuurialan yksikön ja Oulun läänin Tanssialan Tuki ry:n järjestämä tapahtuma kokoaa Ouluun yli 400 yläkouluikäistä tai sitä vanhempaa tanssinharrastajaa ja ammattiopiskelijaa ympäri Suomea. Kohta 30-vuotias tapahtuma järjestetään joka toinen vuosi yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille tanssin harrastajille ja ammattiopiskelijoille tarkoitettuna laajana tanssitapahtumana ja joka toinen vuosi alle kouluikäisille ja alakoululaisille tarkoitettuna lastentanssitapahtumana. Tänä vuonna tapahtumassa on esillä tanssin kenttä koko laajassa kirjossaan. Mukana on etnisiä tansseja, jazztanssia, kansantanssia, karakteritanssia, klassista balettia, nykytanssia, showtanssia, steppiä ja streettanssia.

Tapahtuma alkaa torstaina 21.3. klo 18.30 oululaista tanssia esittelevällä Ookko nää Oulusta? -näytöksellä Oamkin Konserttisalissa (Kotkantie 1). Näytös kokoaa yhteen Oulusta niin eri taustayhteisöjä kuin tanssilajejakin. Näytöksessä esiintyy tanssijoita Cross Move Companystä, Kiiminkijoen opiston taidekoulusta, Lenninsiivestä, Nuorisoseura Vilikkaasta, Oamkin tanssinopettajakoulutuksesta, Oamkin klassisen baletin erikoiskoulutusluokalta, Oulun Taidekoulusta, Oulunsalon Nuorisoseurasta, Oulunsuun Nuorisoseurasta, Tanssikeskus Citydancesta ja Tanssikoulu Sulavalta. Liput 7/5 euroa. Näytöksen tuotto käytetään näytöksestä aiheutuvien kulujen kattamiseen ja oululaisen tanssin tukemiseen.

Valtakunnallinen tanssikatselmus tanssitaan lauantaina 23. 3. ja sunnuntaina 24.3. Pohjankartanossa (Suvantokatu 1). Katselmukseen valittiin tammikuiseen esiraatiin lähetetyistä 200 teoksesta 64 erilaista teosta. Teoksista 23 edustaa klassista balettia, 21 nykytanssia, kymmenen show- ja streettanssia, kuusi jazztanssia ja steppiä sekä neljä kansantanssi, karakteritanssit ja etniset tanssit -sarjaa. Katselmuksessa nähdään tanssijoita Espoosta, Helsingistä, Joensuusta, Jyväskylästä, Järvenpäästä, Kajaanista, Kuopiosta, Lahdesta, Lappeenrannasta, Lempäälästä, Oulusta, Piikkiöstä, Rovaniemeltä, Savonlinnasta, Seinäjoelta, Tampereelta, Turusta ja Vantaalta.

Lauantain 23.3. ohjelmassa on klo 14.00 avajaiset, jonka jälkeen jatketaan klo 14.30 klassisen baletin, klo 17.00 nykytanssin sekä klo 20.20 show- ja streettanssin katselmuksilla. Sunnuntaina 24.3. katselmus jatkuu klo 10.30 kansantanssin, karakteritanssin ja etnisten tanssien sekä heti perään jazztanssin ja stepin maailmoissa. Arviointiraatien palkitsemat teokset ovat mukana tapahtuman huipentavassa loppunäytöksessä klo 13.00. Päiväliput katselmuksiin 12/8 euroa.

Lisätietoja

Mira Kolanen, tapahtumatuottaja, 050 310 3938, mira.kolanen@oamk.fi
Liisa Kontturi-Paasikko, tapahtuman johtaja, 050 443 1011, liisa.kontturi-paasikko@oamk.fi

www.oamk.fi/arktisetaskeleet

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs