Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Valamon luostarissa kuullaan jouluisia säveliä

Valamon luostari

Valamon luostarissa kuullaan jouluisia säveliä

Tiedote.
Julkaistu: 09.12.2013 klo 12:13
Julkaisija: Valamon luostari

Valamon luostari Heinävedellä virittäytyy lähestyvään joulujuhlaan. Talviasuinen luostari huokuu rauhaa. Joulua ja talvea voi tunnelmoida nyt myös joulusävelten tahtiin, kun luostarin kulttuurikeskuksessa järjestetään Rauhaa, vain rauhaa -joulukonsertti lauantaina 14.12. klo 15. Konsertissa solisteina ovat sopraano Katharina Freihoff ja basso Jari Parviainen. Pianistina toimii Pekka Mustaniemi.

Ohjelmistossa muun muassa Heino Kasken pianosävellys Valamo sekä Konsta Jylhän Konstan joululaulu. Tutuista joululauluista mainittakoon En etsi valtaa loistoaOn hanget korkeat nietokset ja Rauhaa, vain rauhaa.

 

Laulupedagogiksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta valmistunut Freihoff on konsertoinut aktiivisesti laulajana esittäen ooppera-, oratorio-, operetti- ja lied-ohjelmistoa. Hän on myös muusikko ja toimii Joensuun kaupunginorkesterin oboen äänenjohtajana.

Parviainen on esiintynyt lied- ja kirkkokonserttien lisäksi kysyttynä bassosolistina keskeisissä kirkkomusiikkiteoksissa sekä oopperaproduktioissa. Esiintymisiä on ollut Suomen lisäksi mm. Ruotsissa, Virossa, Unkarissa, Slovakiassa ja Saksassa sekä Pohjois-Koreassa. Jari Parviaisen erittäin matalaa ja vapaasti soivaa ääntä kuvaillaan Martti Talvelan kaltaiseksi todelliseksi suomalaiseksi bassoksi.

Mustaniemi toimii huilunsoiton lehtorina Joensuun konservatoriossa. Huilistin uransa lisäksi hän on toiminut säestäjänä ja kamarimuusikkona sekä orkesterimuusikkona ja kapellimestarina eri puolella Suomea.

 

Lisätietoja:

Valamon luostari
Teija Martikainen
Puh. 044 4259 259
teija.martikainen@valamo.fi

Liitetiedostot

Valamon munkkiluostari on ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus. Luonnonkauniilla Heinävedellä sijaitseva luostari ottaa vieraita vastaan ympäri vuoden. Nykypäivän ihmiselle luostarin levollinen ilmapiiri ja ympäröivä luonto tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden rauhoittumiseen kaukana kaikesta kiireestä.

Valamon munkkiluostarin veljestö elää hengellistä yhteisöelämää, joka pohjautuu ortodoksisen kirkon askeesin perintöön. Vanhan perinteen mukaan luostarin tulee elättää itse itsensä. Nykyisin Valamon pääelinkeino on matkailu: luostarissa käy vuosittain kymmeniä tuhansia, ja kaikki matkailusta saadut tuotot käytetään suoraan luostarin ylläpitoon ja kehittämiseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs