Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Vakituinen työ ja asuntolaina kuvanveistäjän inspiraationa

Turun ammattikorkeakoulu

Vakituinen työ ja asuntolaina kuvanveistäjän inspiraationa

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2015 klo 08:00
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Kuvanveistäjä Anni Saijonkiven live-installaatio poikkeaa normaalista gallerianäyttelyiden perinteestä. Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta valmistuvan Saijonkiven opinnäytetyö kutsuu kävijät pohtimaan aikuiseksi tulemisen prosessia.

– Tyypilliset aikuiseksi mielletyn elämän tunnusmerkit kuten vakituinen työ, asuntolaina ja perheen perustaminen tapahtuvat tilastojen valossa koko ajan vanhempina. Tarkoittaako se nuoruuden pitkittymistä vai aikuisuuden muuttumista? Tarvittaisiinko nuoruuden ja aikuisuuden väliin nimi uudelle ikäkaudelle? Saijonkivi pohtii.

Saijonkivi yhdistää teoksissaan klassisia kuvanveiston työtapoja nykyaikaiseen materiaalisuhteeseen sekä tilalliseen ajatteluun. Tyypillistä hänen näyttelyilleen on kokonaisuuden rakentaminen installaation logiikkaa noudattaviksi kokonaisuuksiksi.

Hän suhtautuu kuvataiteeseen anarkistisella otteella, mustalla huumorilla ja normeja kyseenalaistaen.

– Itselläni on usein toisten teoksiin osallistuessa ollut tunne jonkinlaisesta suorituspaineesta. Taiteen ei kuitenkaan tarvitsisi mielestäni olla niin vakavaa – jos taiteessa ei ole vapautta, missä sitten on?

Näyttelyn avajaiset tiistaina 14.4. kello 17 – 19 Köysiratagalleriassa.

 

Lisätietoja

Over and out
Köysiratagalleria 15.4. – 30.4.
Avoinna arkisin kello 12–17

Anni Saijonkivi
040 935 8369
anni.saijonkivi@gmail.com

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs