Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Vääksyn kulttuuriympäristön kehittämiseen hankerahoitusta

Lahden ammattikorkeakoulu

Vääksyn kulttuuriympäristön kehittämiseen hankerahoitusta

Tiedote.
Julkaistu: 04.12.2015 klo 13:46
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Vääksyn kulttuuriympäristön ja matkailun vahvistamiseen on tulossa merkittävä hankepanostus. Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistys, Helsingin yliopisto ja Lahden ammattikorkeakoulu ovat saamassa EU:n maaseudun kehittämisrahaa Päijänne-Leaderilta monialaiselle yhteistyöhankkeelle.

Kulttuuriympäristöstä hyvinvointia ja liiketoimintaa -hankkeen tavoitteena on kehittää Asikkalan ja erityisesti Vääksyn kanava-alueen rakennettua kulttuuriympäristöä ja vahvistaa alueen identiteettiä ja liiketoimintamahdollisuuksia paikallisten tarinoiden avulla.  Samalla pystytään jatkamaan ja edelleen kehittämään Vanhan Vääksyn suosittuja tapahtumia.

Paikalliset eri-ikäiset asukkaat ja kesäasukkaat pääsevät kertomaan asuinympäristöönsä liittyviä tarinoita, jotka taltioidaan. Yrityksille, järjestöille ja kunnalle järjestetään työpajoja, joissa tuetaan paikallisuuden ja tarinoiden hyödyntämistä uusien palveluiden kehittämisessä, viestinnässä ja markkinoinnissa.  Hankkeessa myös päivitetään Asikkalan kulttuuriympäristöohjelma Vääksyn osalta ja kehitetään puistomiljöön suunnitelmallista hoitoa. Luvassa on myös tietoutta vanhojen talojen hoidosta ja kunnostuksesta.

Hankkeen taustalla on mm. matkailun muutokset: lähimatkailu ja paikallisuus ovat nousussa. Alueet voivat erottautua uniikeilla piirteillä ja tarinoilla, joita kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa kanavaympäristössä riittää. Hankkeella edistetään alueen asukkaiden hyvinvointia, kulttuuriympäristön säilymistä, alueen houkuttelevuutta asumisen ja matkailun kohteena sekä potentiaalisten uusien yrittäjien silmissä.

Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistys ja koko Asikkalan kunta saavat hankkeella merkittävää tukea toiminnalleen. Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelujen viestinnän ja osallisuuden tutkijat sekä Lahden ammattikorkeakoulun yhdyskuntasuunnittelun ja tietojenkäsittelyn koulutusohjelmat toimivat hankkeen asiantuntijoina paikallisessa kehittämisessä. Hanketta on valmisteltu Asikkalan kunnan kanssa ja siitä on hyötyä myös kunnan maankäytön kokonaissuunnitelman laatimisessa.

Lisätiedot:

Puheenjohtaja Reetta Nousiainen, Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistys ry
reetta.nousiainen@phnet.fi, p.040 7771301

Suunnittelija Juha Kokkonen, Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut juha.kokkonen@helsinki.fi, p.050 5880 733

TKI-asiantuntija Sari Niemi, Lahden ammattikorkeakoulu Oy
sari.niemi@lamk.fi p. 044 7080 193

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs