Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Uutuusmusikaali vie tunteiden vuoristorataan

Turun Kaupunginteatteri

Uutuusmusikaali vie tunteiden vuoristorataan

Tiedote.
Julkaistu: 25.08.2016 klo 12:30
Julkaisija: Turun Kaupunginteatteri


Lapsille suunnattu kantaesitys käynnistää Turun Kaupunginteatterin syyskauden. Tivoli-musikaali vie pienet ja isot katsojat matkalle tunteiden tivoliin – Turun murretta puhuvan pehmohirven opastamana.

Tivoli-musikaalissa viisivuotiaan Sofian ja äidin sukset menevät ristiin. Äidin mukaan tunteet tulee hillitä ja Sofian rakas pehmohirvi Möttönenkin joutaisi jo roskakoriin. Kun Tivolin taikuri sitten taikoo Sofian eroon vanhemmistaan, lähtee tyttö matkalle tunteiden täyttämän huvipuiston halki Möttönen oppaanaan.

Tivoli on syksyn ensimmäinen ensi-ilta Turun Kaupunginteatterin uusille kiinnityksille, Anna Victoria Erikssonille ja Olli Rahkoselle. Eriksson esittää Sofia-tytön roolin, Rahkonen puolestaan tulkitsee yhteensä kuutta roolia taikurista kummitukseen.

Näyttelijät kertovat, että lastenmusikaali on hauskaa harjoiteltavaa.

“Lastenteatteria tehdessä olisi tärkeää nähdä asioita lapsen silmien kautta. Näyttelijänä tulee pyrkiä nauttimaan tiettyjen kohtausten tyylilajista ja mahdollisesta logiikan puutteesta”, Rahkonen kuvailee.

”Työprosessi ei kuitenkaan eroa kovin paljon niin sanottujen aikuisten näytelmien harjoittelemisesta. Harjoituksissa mietitään paljon samoja asioita”, Eriksson lisää.

”Odotan kovasti, että kohdeyleisömme tulee katsomaan. Heiltä saa usein saman tien suoraa palautetta, mikä kuuluu lastenteatterin hauskimpiin puoliin!” Eriksson jatkaa.

Tivolin tarinassa sekä Sofia että äiti oppivat uutta tunteidensa kohtaamisesta. Käsikirjoittaja-ohjaaja Kimmo Virtanen toivoo, että Tivoli auttaisi niin pieniä kuin isojakin katsojia pohtimaan omaa suhtautumistaan tunteisiin.

”Me kaikki saamme tunteet syntymälahjana, mutta ilman käyttöohjeita. Toivon, että pystymme tämän tarinan kautta saamaan aikaan perheissä, päiväkodeissa ja kouluissa keskustelua tunteista”, Virtanen tiivistää.

Tivoli saa ensi-iltansa Linnateatterin teatterisalissa keskiviikkona 31.8. Esityksen ikäsuositus on 4-vuotiaista ylöspäin.


Työryhmä:
ohjaus ja käsikirjoitus Kimmo Virtanen, sävellys Olli Heikkinen, lavastus ja pukusuunnittelu Alisha Davidow, äänisuunnittelu Tuomas Rissanen, valosuunnittelu Petri Suominen

Rooleissa: Anna Victoria Eriksson, Ulla Reinikainen, Petri Rajala, Minna Hämäläinen, Olli Rahkonen, Valtteri Haliseva

Liput: 10 €

Esityskuvat: lataa näytelmän esitys- ja promokuvia kuvapankista osoitteessa https://www.flickr.com/photos/138427632@N04/albums/72157667706895081

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: viestintäassistentti Siiri Liitiä, siiri.liitia@turku.fi tai 040 808 6824

Liitetiedostot

Turun Kaupunginteatteri

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs