Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Uutuuskirja auttaa herkkävatsaisia muovaamaan ruokavalionsa uusiksi herkullisella tavalla

Viisas Elämä

Uutuuskirja auttaa herkkävatsaisia muovaamaan ruokavalionsa uusiksi herkullisella tavalla

Tiedote.
Julkaistu: 05.02.2016 klo 09:55
Julkaisija: Viisas Elämä

Herkän vatsan oireista kärsii Suomessa jopa miljoona ihmistä. Oireet rajoittavat elämää ja ilmenevät muun muassa päivittäisenä vatsakipuna, turvotuksena, ummetuksen ja ripulin vaihteluna sekä närästyksenä. Vasta viime vuosina lääkärit ja ravitsemusterapeutit ovat tutkimuksin todenneet, että apu toiminnallisiin vatsavaivoihin voi löytyä FODMAP-ruokavaliosta.

Sana FODMAP tulee englanninkielen sanoista fermentable oligosaccharides, disaccharides, monosaccharides and polyols. Tämä tarkoittaa fermentoituvia, huonosti sulavia ja kaasua tuottavia hiilihydraatteja, eli oligo-, di- ja monosakkarideja sekä sokerialkoholeja.

Vatsaoireita aiheuttavia FODMAP-hiilihydraatteja löytyy esimerkiksi maitotuotteista, sipulista, valkosipulista, kaalista ja palkokasveista, gluteeniviljoista ja kivellisistä hedelmistä. 

Kirjailija Pauliina Tervo kärsi vuosikymmenet herkän vatsan oireista. Hän päätti lopulta ryhtyä taistoon oireita vastaan FODMAP-ruokavaliolla ja yhdisti siihen ravintovalmentajan funktionaalisen lääketieteen opit. Uusi ruokavalio koostui terveellisistä ja ravintopitoisista raaka-aineista, vatsaa hellivistä kuiduista, hyvistä rasvoista ja hyvin vähäisestä sokerimäärästä. Tervo sai uudella ruokavaliolla vuosikymmeniä jatkuneet vatsavaivaivansa rauhoittumaan pysyvästi.

”Olin uuden ruokavalion kynnyksellä aluksi kuitenkin hyvin lannistunut”, Tervo kertoo. ”En osannut leipoa hyvänmakuista gluteenitonta leipää enkä laittaa maistuvaa ruokaa ilman sipulia ja valkosipulia. Säälin itseäni ja kaikkia menetettyjä herkkuruokia.”

Uusi ruokavalio vaati kokeiluja ja testailuja, ja Tervo jakoi oivalluksensa suosituksi tulleessa FODMAP-keittiöni blogissaan ja Herkän vatsan kokkikoulu -kursseillaan.

Sitten syntyi ajatus herkälle vatsalle sopivasta ruokakirjasta, jossa olisi vatsaa helliviä ruokia, gluteenittomia leivonnaisia ja hyviä välipaloja. Tervon Herkän vatsan kokkikoulu -kirjan reseptit soveltuvat maidotonta, gluteenitonta ja FODMAP-ruokavaliota noudattaville. Kirja on saanut kiittävää palautetta ja kirjasta kertoville luennoille saapuu kymmenittäin herkän vatsan oireista kärsiviä hakemaan neuvoja ja vinkkejä uuteen ruokavalioon.

  

Herkän vatsan kokkikoulu  

Miten valmistat gluteenittomia leivonnaisia ja vatsaystävällistä ruokaa

Kirjailija: Pauliina Tervo

ISBN: 9789522604873

Sidosasu: nid, n. 200 s.

Hinta: 28.00 €

Ilm: 01/2016

Kirjastoluokka: 59.34, 17.3

Uutuus

 

Arvostelukappaleet: jenni.vehkaluoto@basambooks.fi

 

Liitetiedostot

Basam Booksin Viisas elämä -sarja ohjaa lukijat lähemmäksi elämäniloa, sopusointua ja hyvinvointia. Viisas elämä sisältää laadukkaita ja inspiroivia teoksia länsimaisen psykologian uusimmista virtauksista elämäntaidon klassikkoteoksiin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs