Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Uusi tähtitiedeaiheinen elokuva Heurekan planetaarioon

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Uusi tähtitiedeaiheinen elokuva Heurekan planetaarioon

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2012 klo 12:20
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekan planetaarion ohjelmistoon tulee 2.4.2012 alkaen uusi tähtitiedeaiheinen elokuva Löytöretki avaruuteen. Elokuvassa tehtävä matka Maasta maailmankaikkeuden reunamille ja takaisin paljastaa, miten erityinen Maa todella on. Elokuvaa esitetään yleisölle joka päivä.

Löytöretki avaruuteen kertoo Maasta haavoittuvana elämän saarekkeena keskellä avaruuden merta. Katsoja temmataan mukaan avaruusmatkalle, jonka aikana etsitään elämän edellytykset täyttäviä planeettoja sekä omasta kotigalaksistamme että sen ulkopuolelta.

Elokuvan upea visuaalisuus perustuu kymmenien tutkijoiden tekemään avaruustutkimukseen. Esityksessä nähdään mm. satelliittikuvia maapallosta, 3D-maisemaa Marsin Valles Marineris-kanjonijärjestelmästä ja kuvia aurinkokuntamme ulkopuolella sijaitsevista, tähtien välisistä eksoplaneetoista.

Elokuvan on tuottanut The California Academy of Science vuonna 2008. Käsikirjoituksesta vastaavat Ryan Wyatt ja Cathy Sweitzer, musiikista Michael Sterns ja ohjauksesta Ryan Wyatt. Elokuvan alkuperäisen version (Fragile Planet) englanninkielisenä kertojana on Sigourney Weaver. Muilla kielillä kertojina toimivat Susanna Haavisto (suomi), Jonna Järnefelt (ruotsi) ja Leena Sjögren (venäjä). Elokuvan kesto on 30 minuuttia.

Planetaarion ohjelmistossa nyt neljä eri elokuvaa

Heurekan planetaariossa esitetään 2.4.2012 alkaen kaikkiaan neljää eri elokuvaa: uutuuselokuvan lisäksi ohjelmistossa jatkavat tähtitiedeaiheinen Tie tähtiin ja animaatioelokuva Zula-partio ja suuri sääseikkailu. Lisäksi kouluryhmille esitetään arkiaamuisin ennakkovarauksesta elokuvaa Kaksi pientä lasinpalaa – ihmeellinen kaukoputki. Kaikki elokuvat ovat kestoltaan noin puolen tunnin pituisia. Elokuvat on puhuttu suomeksi, mutta ne voi kuunnella kuulokkeiden kautta ruotsin, englannin tai venäjän kielellä. Lisätietoja elokuvista ja niiden esitysajat löytyvät Heurekan verkkosivuilta www.heureka.fi kohdasta Planetaario.

 

Lisätietoja:
Teatteripäällikkö Kai Santavuori, puh. 040 901 5345, kai.santavuori @ heureka.fi

tai Heurekan verkkosivuilta http://www.heureka.fi/portal/suomi/planetaario/  

Elokuvan traileri löytyy osoitteesta http://video.calacademy.org/details/272

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs