Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Uusi raamatunkäännös ilmestynyt: Raamattu helpolle kielelle

Lasten Keskus

Uusi raamatunkäännös ilmestynyt: Raamattu helpolle kielelle

Tiedote.
Julkaistu: 04.09.2012 klo 12:10
Julkaisija: Lasten Keskus

Raamatusta on ilmestynyt selkokielinen käännös. Selkoraamatussa vältetään vaikeita ilmaisuja ja käytetään kieltä, joka on sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä ymmärrettävämpää.

Selkoraamattu on ollut kehitysvammaisten erityisopettajana toimineen Satakunnan maakuntajohtajan Pertti Rajalan vuosien työ, joka on valmistunut pikku hiljaa osissa. Nyt ilmestyneessä kirjassa on mukana iso osa Raamatun sisällöstä tiivistetyssä muodossa.

 

Selkokieli on avuksi henkilöille, joilla on syystä tai toisesta vaikeuksia ymmärtää yleiskielistä tekstiä. Selkoraamattu toteuttaa osaltaan jokaisen ihmisen oikeutta lukea Raamattua kielellä, jota ymmärtää. Samalla Selkoraamattu on lyhyt ja helppo tapa tutustua Raamatun teemoihin ja tapahtumiin kenelle tahansa. Tekstiä tukee myös Salli Parikka Wahlbergin raamatunajan maailmaan perehtynyt kuvitus.

 

Selkoraamatun on kustantanut Lasten Keskus, ja kirja on Opetus- ja kulttuuriministeriön selkokielityöryhmän hyväksymä.

 

 

Haastattelupyynnöt: Pertti Rajala, p. 050 5523827, pertti.rajala@satakunta.fi

 

Lisätietoja ja arvostelukappaleet: Eeva Johansson, LK-kirjat/Lasten Keskus, p. (09) 6877 4515, eeva.johansson@lastenkeskus.fi

 

Lasten Keskus Oy on vuonna 1974 perustettu kustannusliike, joka on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta.

 Lapsille tarjoamme sisällöllisesti, kielellisesti ja taiteellisesti tasokkaita kirjoja, jotka ilon ja viihtymisen ohella antavat aineksia kasvuun ja itsetunnon vahvistamiseen. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset: ystävyys, auttaminen, erilaisuuden hyväksyminen jne. Siksi ne toimivat myös kasvattajan apuvälineinä kotona, päivähoidossa ja koulussa. Ulkomaisten kuvakirjojen lisäksi Lasten Keskus julkaisee kotimaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja.

 Aikuisille suunnattuja kirjoja Lasten Keskus julkaisee tuotemerkillä LK-kirjat. Kustannamme kasvatukseen liittyvää kirjallisuutta, ohjelmistoja ja oppaita kodeille, päivähoitoon, nuorisotyöhön, kouluille ja seurakunnille. Tuotantoomme kuuluu myös lahjakirjoja, runoja ja proosaa.

 Lasten Keskus Oy toimii tiiviissä yhteistyössä kasvatusalan eri toimijoiden kanssa. Yhtiön kirjatuotannolle on myönnetty lukuisia palkintoja. Vuosittain julkaistavien kirjauutuuksien määrä on 50-60 nimikettä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs