Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Uudenmaan Kulttuurirahastolta juhlavuoden erikoisapuraha maahanmuuttajille

Suomen Kulttuurirahasto

Uudenmaan Kulttuurirahastolta juhlavuoden erikoisapuraha maahanmuuttajille

Tiedote.
Julkaistu: 22.01.2014 klo 14:44
Julkaisija: Suomen Kulttuurirahasto

LEHDISTÖTIEDOTE 22.1.2014

 
UUDENMAAN KULTTUURIRAHASTOLTA JUHLAVUODEN ERIKOISAPURAHA MAAHANMUUTTAJILLE
 
Kaikkiaan maakunnan kulttuurille on tarjolla yli 800.000 euroa
 
Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto jakaa tänä vuonna apurahoina 828.000 euroa uusmaalaiselle taiteelle ja paikalliskulttuurille. Apurahoja jaetaan kaikkien taiteenalojen edustajille, kotiseututyölle ja paikalliskulttuurin hankkeille.
 
Yhteen tai kahteen maakunnallisesti merkittävään hankkeeseen osoitetaan erityinen 30.000 euron apuraha. Lisäksi Suomen Kulttuurirahaston 75-vuotisjuhlavuotena Uudenmaan rahasto on päättänyt jakaa noin 40.000 euroa yhdelle tai kahdelle uussuomalaisten ja maahanmuuttajien kulttuurin edistämishankkeelle.
 
"Rahasto ja sen hoitokunta haluavat osaltaan olla edistämässä sitä, että maahanmuuttajien kulttuurit ja taide kukoistavat ja rikastavat suomalaista yhteiskuntaa", toteaa Uudenmaan rahaston hoitokunnan uusi puheenjohtaja Jaakko Tapaninen.
 
Apurahoja jakavat myös jakovuorossa olevat nimikkorahastot: Marjo Kaarina Hetemäen rahasto tukee 12.000 eurolla erityisesti runoutta, Markku Salosen rahasto myöntää 12.000 euroa kotiseututyöhön ja kulttuuriympäristöjen kehittämiseen, Anna ja Einar Winqvistin rahasto myöntää 22.000 euroa kulttuuri- ja kotiseututyön tukemiseen erityisesti Keski-Uudellamaalla, ensisijaisesti kuitenkin Tuusulassa. Apurahoja haetaan verkkopalvelun kautta osoitteessa www.skr.fi/mkr/uu . Hakuaika päättyy 10.2.2014.

Uudenmaan rahaston uutena asiamiehenä on hiljattain aloittanut Leena Tammivuori ja sihteerinä Anu Aaltonen. Hoitokunnan uusiksi jäseniksi on valittu ohjaaja Aleksi Salmenperä ja toimitusjohtaja Mirja-Leena Kullberg. Kaikkiaan rahaston hoitokunnassa on yksitoista jäsentä.

Uudenmaan rahasto on perustettu vuonna 1963. Se on yksi Suomen Kulttuurirahaston 17 maakuntarahastosta.

Lisätietoja

Uudenmaan rahaston puheenjohtaja, toimitusjohtaja Jaakko Tapaninen, puh. 040 5080062
Uudenmaan rahaston asiamies Leena Tammivuori, puh. 050 385 7602, leena.tammivuori@skr.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs