Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Uudenlainen mortteli hurmasi yleisön suunnittelukilpailussa Turussa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Uudenlainen mortteli hurmasi yleisön suunnittelukilpailussa Turussa

Tiedote.
Julkaistu: 17.05.2016 klo 11:17
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulusta (HAMK) ohjaustoiminnan artenomiksi valmistunut Maria Kivijärvi palkittiin Turku Design Festival - kilpailussa yleisönsuosikkina. Palkinnoksi hän sai Turun PUF Design Marketilta myyntipaikan kuukauden ajaksi, missä hän voi myydä suunnittelemiaan tuotteita.

Kivijärven suunnittelema MUOTO-mortteli on ulkomuodoltaan erilainen kuin perinteinen mortteli. Lisäksi sen liikerata on keinuva, perinteisen hakkaavan sijaan.

MUOTO-morttelia Kivijärvi oli kehitellyt jo pidempään. Varsinaisen prototyypin valmistuttua hän osallistui kilpailuun. - Piirtelen paljon, varsinkin muotoja, joista sitten syntyy ajatuksia ja ideoita, Kivijärvi kertoo ideoinnin alkutaipaleesta. Hän sanoo, ettei juurikaan seuraa alan markkinoita, vaan vasta kehiteltyään idean hän tarkistaa, onko vastaavaa jo markkinoilla. Suunnittelijana hän pitää luonnon materiaaleista ja kertoo myös morttelin mahdollisesti niistä rakentuvan.

- Pitää uskoa itseensä ja siihen mitä tekee, se luo itsevarmuutta, vaikka ala olisi haastava, Kivijärvi toteaa. - Kannustavalla ja positiivisella opetuksella on ollut lopulta todella suuri merkitys vielä näinkin pitkän ajan päästä.

Myös Maria Kivijärven suunnittelema kakkulapio voitti Pauligin Tahto ja taito -suunnittelukilpailussa vuonna 2006 yleisönsuosikkipalkinnon. Kakkulapio voitti myös vuonna 2010 yhden maailman arvostetuimman Red Dot Award-palkinnon. Se on saanut huiman menestyksen, ja sitä myydäänkin tällä hetkellä 30 maassa. Tulevaisuus näyttää, ottaako MUOTO-mortteli samanlaisen nousukiidon voitosta.

Lisätiedot

Maria Kivijärvi, p. 050 5438819 tai sp. kivijarvimaria@gmail.com

http://mariakivijarvi.fi/

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs