Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tyylikäs jazzkonsertti päättää Elojazzin

Elojazz

Tyylikäs jazzkonsertti päättää Elojazzin

Tiedote.
Julkaistu: 01.08.2012 klo 08:00
Julkaisija: Elojazz

Uuden sukupolven jazznimet Verneri Pohjola Quartet ja Klima Kalima konsertoivat Teatteri Riossa 5. elokuuta klo 16. Elojazzin päätöskonsertti kruunaa Jukka Eskolan ensimmäisen festivaalin Oulussa. Molemmat yhtyeet ovat euroopan jazzkentällä erittäin arvostettuja ja solistista ilmaisuvoimaa löytyy jokaiselta muusikolta.

Verneri Pohjola on tämän hetken suomalaisten jazztrumpetistien ykkösnimi. Hänen uusin levynsä Ancient History ilmestyi hiljattain tunnetulle saksalaiselle ACT-levymerkille. Pohjolan debyyttialbumi, Emma-palkittu Aurora, sai ylistäviä arvioita Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. 

Klima Kalima muodostuu kitaravirtuoosi Kalle Kaliman ympärille. Berliiniläistynyt Kalima on menestyksekkäimpiä ja monipuolisimpia jazzmuusikoitamme. Musiikissa kuuluu juro kaurismäkeläisyys ja Berliinin rytmit sekä provokatiivisuus. Triossa soittavat myös basisti Oliver Potratz ja rumpali Oliver Steidle.

Elojazzin konsertit levittyvät perinteisesti ympäri Oulun keskustaa. Tapahtuma järjestetään 2.-5. elokuuta. Festivaali tarjoaa maailmanmusiikkia ja big bändien juhlaa. Aittatorin konserteissa perjataina ja lauantaina kuullaan mm. Grammy-palkittua Dee Dee Bridgewateria & Norrbotten Big Bandia, Jimi Tenor & Tony Allenia, Viktoria Tolstoyta Oulu All Star Big Bandin kanssa sekä Dirty Harry’s Rock ‘n Roll Big Bandia. We Jazz -jatkoklubit Vanhalla Paloasemalla perjantaina ja lauantaina tanssittavat jazzinnälkäisiä yömyöhää. Ohjelma on kokonaisuudessaan osoitteessa: www.elojazz.com.

Liitetiedostot

Tapahtuman tuottaa Jazz 20 ry ja se on osa Oulun juhlaviikot -verkostoa. Elojazzin taiteellinen johtaja on trumpetisti Jukka Eskola.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs