Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tv-draamatukea avioerokomedioille

AVEK

Tv-draamatukea avioerokomedioille

Tiedote.
Julkaistu: 31.05.2013 klo 10:06
Julkaisija: AVEK

Julkaisuvapaa heti              

 

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEKin tämän kevään tv-draamasarjojen käsikirjoitustuen saajat on valittu. Tukea saavat teokset ovat Johanna Hartikaisen, Juulia Unholan ja Johanna Vuoksenmaan Eroasunnot, Jari Nissisen ja Seija Ahava-Fosterin Talopaketti, Veli-Pekka Hännisen ja Pirkka-Pekka Peteliuksen Heteet ja emit ja Eriikka Rahikaisen Jäätanssija.

 

AVEKin tuotantoneuvoja Timo Korhosen mukaan tv-sarjojen käsikirjoitustuen haussa nousivat erityisesti esiin avioero ja siitä aiheutuvat asumisjärjestelyt: neljästä käsikirjoitustukea saaneesta hankkeesta kaksi käsitteli juuri tätä aihetta. Pääasiallisesti teemaa lähestyttiin komedian kautta.

 

Eroasunnot kertoo elämästä kerrostaloasunnoissa, jotka eroamassa oleva naisarkkitehti on suunnitellut eronneille pariskunnille ja heidän perheilleen. Talopaketti on kertomus avioparista, jolle tulee ero juuri sillä hetkellä kun unelmien talopaketti tuodaan tontille. ”Avioero on mitä ilmeisimmin useiden käsikirjoittajien omakohtainen tai lähipiirin kokemus. Oletan, että viime vuosien onnistumiset komediassa niin tv-sarjoissa kuin teatterielokuvassa ovat ohjanneet kirjoittajia etsimään komediallista ilmaisua aiheeseen”, AVEKin tuotantoneuvoja Timo Korhonen arvioi.

 

Kolmas komediallinen hanke, Heteet ja emit, käsittelee työttömien loputtoman kurssittamisen seurauksia.  Jäätanssija on tukea saaneista hankkeista ainoa vakava yhteiskunnallinen draama. Se perkaa päähenkilön vanhempien Stasi-kytkentöjä.

 

Tuotantoneuvoja Timo Korhosesta on mielenkiintoista, että käsikirjoittajien kiinnostus kohdistuu vuosittain eri kohteisiin ja eri ilmaisutapoihin. Tänä vuonna haussa painottuivat komediat, viime vuoden haussa vakavat yhteiskuntapoliittiset aiheet. ”Tällä hetkellä hyvin tyypillinen sarjojen henkilöasetelma on perhe, jossa nelikymppisten vanhempien suhde rakoilee ja teini-ikäiset lapset yrittävät löytää paikkansa asetelmassa”, Korhonen summaa.

 

AVEKin viime vuosina jakaman tv-draaman käsikirjoitustuen kohderyhmänä ovat ammattikäsikirjoittajat, joilla on jo näyttöä av-alan töistä. Tuen on tarkoitus mahdollistaa perusteellisen treatmentin kirjoittaminen 1−6-osaisiin television draamasarjoihin.

 

Tuen yhteismäärä on tänä vuonna 25 000 euroa. Eroasunnot-hankkeelle myönnettiin 7000 euroa ja muille hankkeille 6 000 euroa.

 

Lisätietoja antaa:

Tuotantoneuvoja Timo Korhonen, timo.korhonen(a)avek.kopiosto.fi,

09 4315 2352

 

Tekijänoikeusjärjestö Kopioston yhteydessä toimiva Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK tukee tekijänoikeusvaroilla audiovisuaalista kulttuuria. Varat ovat pääasiassa peräisin hyvitysmaksusta, jota peritään muun muassa dvd-levyistä ja digitaalisista videotallentimista. AVEK myöntää tukea elokuvan eri lajityyppien kehittelyyn ja kulttuurivientiin, audiovisuaalisen alan tekijöiden jatko- ja täydennyskoulutukseen sekä festivaalien ja tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi AVEK myöntää tukea lyhyt-, dokumentti- ja animaatioelokuvien sekä mediataideteosten tuotantoon. Opetus- ja kulttuuriministeriön DigiDemo- ja CreaDemo-määrärahoista tukea myönnetään kulttuuristen sisältöjen ja kulttuuriyrittäjyyden kehittämiseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs