Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tutti Jutussa musiikkiluokkalaiset pääsevät loistamaan

Oulu Sinfonia

Tutti Jutussa musiikkiluokkalaiset pääsevät loistamaan

Tiedote.
Julkaistu: 01.04.2016 klo 13:26
Julkaisija: Oulu Sinfonia

Tutti Juttu on konsertti, jossa Oulun musiikkiluokkien kuudesluokkalaiset soittavat yhdessä Oulu Sinfonian kanssa ja laulavat orkesterin säestyksellä. Torstaina 7.4. klo 18 Madetojan salissa jo 24. kerran soiva Tutti Juttu on ainutlaatuinen musiikkikasvatustapahtuma, joka on saanut Opetusministeriön Lasten päivä -palkinnon vuonna 2005. Tänä vuonna mukana ovat Teuvo Pakkalan, Rajakylän ja Tuiran koulut. Oulun konservatorion nuoret viulistit Emma Telkki, Eeli Karppelin ja Alisa Haapaniemi toimivat konsertin solisteina ja Oulu Sinfonian alttoviulisti Jari Välimäki toimii perinteisesti konsertin kapellimestarina. Konservatorion pop & jazz -musiikin koulutuksen opiskelijat muodostavan Tutti Jutun komppiryhmän. Konsertin alkupuolisko noudattaa löyhästi perinteisen sinfoniakonsertin kaavaa alkusoittoineen, solistinumeroineen ja sinfonioineen, kun taas väliajan jälkeen kuullaan musiikkiluokkien kuoroa ja paikallisten musiikintekijöiden, kuten Maria Portaankorvan, Jari Levyn ja Outi-Mari Karppisen säveltämiä lauluja, joita orkesteri säestää.

Musiikkiluokat ovat harjoitelleet konserttia varten orkesteri- ja kuorokappaleita koko lukuvuoden ajan Välimäen johdolla ja keväällä jokainen soitinryhmä on saanut Oulu Sinfonialta oman mentorimuusikkonsa, jotka ovat ohjanneet koululaisia orkesterisoiton saloihin ja pitäneet heille stemmaharjoituksia. Vuoden kestävän harjoitusprosessin jälkeen toiminta huipentuu yhteiskonsertteihin Oulu Sinfonian ammattimuusikoiden kanssa.  Viime keväänä Tutti Juttu -konsertti valittiin yhdeksi 100 tekoa Oulusta -ohjelman tapahtumaksi. Valintaraati mainitsi perusteluissaan arvostavansa Oulun korkealuokkaista ja loistavia tuloksia saavuttanutta musiikkikasvatusta, josta Tutti Juttu on erinomainen esimerkki. Konsertin juontavat musiikkiluokkalaiset Reetta Uusimaa ja Martti Tiainen.

Kuva:Petri Lampela

Liitetiedostot

Oulu Sinfonia on Pohjois-Suomen ainoa ja EU-alueen pohjoisin sinfoniaorkesteri. Orkesterissa soittaa 61 ammattimuusikkoa ja ylikapellimestarina on vuodesta 2013 alkaen toiminut useissa kapellimestarikilpailuissa palkittu Johannes Gustavsson, jonka sopimus jatkuu aina kesään 2018 saakka. Gustavsson pitää erityisen tärkeänä tuoda esiin pohjoismaista musiikkia, minkä lisäksi Oulu Sinfonian ohjelmistossa on säännöllisesti tarjolla myös laaja kattaus eri aikakausien orkesterimusiikkia, lastenkonsertteja, oopperaa ja viihdettä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs